Public Enemy revine la casa de discuri Def Jam

Revista Variety scrie că legendarul grup american Public Enemy, care a contribuit la dezvoltarea culturii hip-hop, şi-a reluat colaborarea cu Def Jam Recordings.

Reluarea colaborarii dintre Public Enemy și Def Jam Recordings a fost marcată de înregistrarea unui remix al unui cântec celebru din 1989 al grupului american, „Fight the Power (Remix 2020)”, care a fost lansat în luna iunie la ediţia din 2020 a galei BET Awards şi în care apar alţi rapperi cunoscuţi din Statele Unite – Nas, Rapsody, Black Thought, YG, Jahi şi Questlove.

Împreuna cu Def Jam Recordings, Public Enemy a lansat în trecut cele mai cunoscute albume din discografia sa.

Cântecul original, care a apărut pe coloana sonoră a filmului „Do the Right Thing” regizat de Spike Lee, este primul single extras de pe următorul album al grupului Public Enemy, care se va intitula „What You Gonna Do When The Grid Goes Down” şi care va fi lansat de casa de discuri Def Jam pe 25 septembrie.

Public Enemy este una dintre puţinele trupe hip-hop care au fost incluse în Rock and Roll Hall of Fame.

Single-ul „Fight the Power (Remix 2020)” a fost înregistrat în luna iunie şi conţine versuri noi, care reflectă protestele organizate la nivel global după uciderea unor afro-americani precum George Floyd şi Breonna Taylor de către poliţişti caucazieni din Statele Unite. Videoclipul acestui cântec conţine interpretările artiştilor din componenţa grupului, filmate separat din cauza normelor de distanţare socială, presărate cu imagini care au un puternic impact emoţional şi care au fost realizate în timpul acelor proteste.

La începutul acestei veri, grupul Public Enemy a lansat cântecul „State of the Union (STFU)”, produs de DJ Premier, considerat o critică vehementă la adresa administraţiei Trump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...