Pupila Elenei Udrea, demisă de Cîțu de la Fonduri Europene, dar recuperată de Drulă la Transporturi

Premierul Florin Cîțu e demis-o, ieri, spre bucuria multor angajați, din funcția de secretar de stat de la Ministerul Fondurilor Europene pe Carmen Moraru, protejata Elenei Udrea. Dar, aceasta va reveni pe un post bine remunerat la Ministerul Transporturilor condus acum de useristul Cătălin Drulă.

Trebuie precizat că recent Carmen Moraru se înțelese cu Raluca Turcan să fie susținută de aceasta ca să rămână secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene condus de Cristian Ghinea, dar fără succes. Dar, acum va reveni pe postul de mare directoare de la Ministerul Transporturilor unde fusese plantată de fostul ministru Marcel Boloș.

Reevaluată și promovată de PSD după ce a fost în vizorul OLAF

Carmen Moraru este un personaj extrem de controversat care timp de vreo 15 ani și-a bătut joc de promovarea turismului românesc. Dar, după o escală mai scurtă de refacere după atâta efort în turism, pe la Ministerul de Externe, a ajuns mare directoare în Ministerul Transporturilor și mare specialistă în infrastructura mare.

Însă, Carmen Moraru, a fost director în Ministerul  Dezvoltării și Turismului în mandatul Elenei Udrea, fiind omul de încredere al acesteia în organizarea Galei Bute. Un raport OLAF citat de Gazeta Sporturilor în 2013 arăta că Moraru a participat la încercarea nereușită de a deconta ilegal 1,5 milioane euro din bani europeni pentru Gala Bute. 

Între timp, Udrea a ajuns la un pas de beciul domnesc pentru Gala Bute, dar Carmen Moraru a fost reevaluată de PSD. Astfel, în 2018, ministrul PSD al Transporturilor, Lucian Șova, a promovat-o pe Carmen Moraru, desemnând-o vicepreședinte al grupului de lucru Working Party on Transport – Intermodal Questions and Networks, un format de lucru al UE, ocupând postul pe perioada în care România a deținut președinția rotativă a Consiliului UE.

Familie de succes: Ea secretar de stat, el director la Monitorul Oficial

În timp ce Udrea își așteaptă condamnarea, Carmen Moraru a fost numită de premierul Ludovic Orban secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, la cererea ministrului Marcel Boloș.

Dar, în această perioadă, și-a aranjat soțul aflat pe bară ca director de mentenanță la Sucursala București a SC Smart SA și, mai nou, și director al Monitorului Oficial.

4 COMENTARII

  1. He,he nimeni nu a avut curajul sa o ia la puricat de afaceri si averi pe aceasta Carmen Moraru!!! De mult isi merita locul langa Udrea. Sa ne spuna cum se faceau licitatiile pentru targurile si expozitiile de turism din Ro si straine, pentru birourile de turim ale Ro din alte tari, pentru materiale promotionale. Cand a simtit ca se clatina scaunul si functia la turism a sterso englezeste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...