Pupila lui Bădălău recunoaște că a încălcat legea la petrecerea cu manele și dedicații de 2.000 de euro

Publicat: 21 feb. 2021, 13:55, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Pupila lui Bădălău recunoaște că a încălcat legea la petrecerea cu manele și dedicații de 2.000 de euro
Elena Dinu și fiul

PUTEREA a semnalat, în premieră, că deputata PSD de Giurgiu, Elena Dinu, a organizat o petrecere de pomină, cu manele și dedicații de 2.000 de euro, cu ocazia majoratului fiului său.

La câteva zile după această petrecere ilegală, mai mulți elevi de la două licee din Giurgiu au fost descoperiți pozitivi la testul COVID 19, existând suspiciuni că printre aceștia se află și unii participanți la majoratul juniorului Dinu.

„La această aniversare au participat în jur de 50 de tineri, conform scenariului verde în care se află Giurgiu”

Ulterior, deputata PSD inventată de baronul Nicolae Bădălău a reacționat printr-un comunicat de presă susținând că „Persoanele depistate pozitiv la testarea pentru COVID-19, în unele licee din Giurgiu, NU au nicio legătură cu mine şi nu au fost prezente la aniversarea fiului meu”.

Dar, tot prin intermediul acelui comunicat, Elena Dinu a făcut o precizare incredibilă: „De asemenea, doresc să menţionez că, la această aniversare, au participat în jur de 50 de tineri, într-o locaţie cu o capacitate de 350 de locuri, conform scenariului verde în care se află Giurgiu”, a afirmat deputata Cristina Elena Dinu.

Practic pupila lui Bădălău susține că petrecerea fost organizată legal invocând scenariul verde în care se află municipiul Giurgiu care, în opinia sa, ar permite organizarea de petreceri în restaurante la o capacitate de 50% din locurile disponibile în respectivul local.

Restaurantele din Giurgiu sunt deschise, dar nu și pentru petreceri

Numai că, în Hotărârea de Guvern din 12 februarie 2021, cu privire la prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, se menționează foarte clar că „se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente”.

Practic, restaurantele sunt deschise la Giurgiu, dar nu pentru petreceri și chefuri cu lăutari și, astfel, legea a fost încălcată, iar deputata giurgiuveană a recunoscut că nu respectă legislația românească.

Rămâne de văzut ce sancțiuni va dispune poliția giurgiuveană. Trebuie precizat că în weekendul trecut, la un local din Giurgiu, deputata PSD Elena Dinu a organizat majoratul fiul său la care au participat circa 150 de invitați unde manelele și dedicațiile au curs pe bandă rulantă, iar 2.000 de euro era ceva obișnuit pentru cei care dădeau dedicații pentru juniorul familiei Dinu, dar și pentru „cea mai tare deputată”.

Refrenul la modă care s-a fredonat toată noaptea de către maneliștii și invitați a fost „Banii n-au valoare”!