Pupila lui Geoană de la Autoritatea Datelor cu Caracter Personal, alba-neagra cu șmecherii secreți de la Exim Bank

De aproape zece ani, Ancuța Gianina Opre, pupila lui Mircea Geoană, ”uitată” la conducerea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), refuză să precizeze dacă numele celor 15 băieți deștepți remunerați cu 5.000 de euro pe lună de la Exim Bank reprezintă date cu caracter personal care nu pot fi date publicității.

Băieții deștepți ai lui Câciu de la Exim Bank

PUTEREA a semnalat faptul că prin Hotărârea Guvernului nr. 534/2007, semnată de Călin Popescu Tăriceanu, la propunerea miniștrilor de finanțe și agricultură de atunci, Varujan Vosganian și Decebal Traian Remeș, s-a creat la Eximbank o sinecură foarte bine remunerată pentru 15 politruci cu greutate din Guvern și ministere (Ministrul Finanțelor i-a secretizat pe cei 15 băieți deștepți care iau lunar 5.000 de euro de la Eximbank).

Dar, deși sunt demnitari, premierul Nicolae Ciucă și ministrul Finanțelor Adrian Câciu au refuzat să precizeze cine sunt cei 15 sinecuriști politici impuși doar pe criteriul politic în Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări (CIFGA) pe motiv că ”numele persoanelor sunt date cu caracter personal”.

Pentru a clarifica această situația controversată creată de refuzul ministrul de Finanțe de a face public numelor celor 15 băieți deștepți, PUTEREA a solicitat șefei Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ancuța Gianina Opre, să precizeze ”dacă numele celor 15 membri ai Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări (CIFGA) de la Banca de Export-Import a României EXIMBANK – S.A. reprezintă date cu caracter personal care nu pot fi date publicității”.

„Reteța” pupilei lui Geoană: Bla, bla, bla ….și pasarea răspunderii

Numai că Ancuța Gianina Opre, ne răspunde într-un limbaj de lemn, pe vreo două pagini, dând copy paste la niște texte de lege, cum ar fi că ”informațiile deținute de către o autoritate sau instituție publică cu privire la datele personale ale unui cetățean pot deveni informații de interes public numai în măsura în care afectează capacitatea de exercitare a unei funcții publice”, fără să precizeze ceva clar.

Într-un final, Ancuța Gianina Oprea ne anunță că ”revine entității care deține datele respective obligația de a analiza solicitarea de dezvăluire și de a proceda la dezvăluirea acestora”.

Adică, chiar dacă Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal era instituția abilitată prin lege că clarifice situația celor 15 membrii ai acelui consiliu interministerial de la Exim Bank, Ancuța Gianina Opre a scăldat-o pasând răspunderea către instituțiile care i-au teleportat pe acei băieți șmecheri la sinecura de la Exim Bank. Practic, prin acest răspuns, pupila lui Geoană, demonstrează că ea cam taie frunză la câini la această autoritate, dar pe bani publici.

Cine este Ancuța Gianina Opre

Ancuța Gianina Opre este președintele Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) din iunie 2013 numită de Parlament, la propunerea PSD. Ea a fost candidat PSD la parlamentarele din 2008 pentru Camera Deputaților în Giurgiu, dar fără succes, iar apoi a devenit consilier parlamentar al ex-președintelui PSD, Mircea Geoană.

Anterior susținerii la șefia Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, PSD a propus-o și în Consiliul Naţional de Integritate, unde a fost numită în 2007. În 2009, în perioada februarie – octombrie (cât timp PSD a făcut parte din guvern, alături de PDL), Opre a fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, funcție în care a fost propusă tot de PSD.

În 2010 a fost propusă din nou de PSD, împreună cu Simona Maya Teodoroiu, fost judecător CCR, la Consiliul Național de Integritate. În paralel cu demnitățile publice în care a fost propulsată constant de PSD, dar mai ales de Mircea Geoană, Ancuța Opre e și conferențiar la Universitatea Dimitrie Cantemir, condusă de Corina Dumitrescu, soția PSD-istului Cristian Dumitrescu.

De asemenea, ea are un doctorat la ASE (2009), lucrarea având tema ”Clauze specifice in contractul comercial”, sub îndrumarea lui Victor Babiuc, ulterior condamnat penal pentru corupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Bădălău, amenințări în stil mafiot către jurnaliștii PUTEREA (AUDIO EXCLUSIV)

Cu puțin timp înainte să fie săltat de procurorii DNA, Niculae Bădălău, vice-președintele Curții de Conturi, l-a amenințat pe unul dintre jurnaliștii noștri cu...