Ministrul Finanțelor i-a secretizat pe cei 15 băieți deștepți care iau lunar 5.000 de euro de la Eximbank

Pe principiul să prăduim dar să nu știe nimeni cât, s-a creat la Eximbank o sinecură foarte bine remunerată pentru 15 politruci cu greutate din Guvern și ministere.

75.000 de euro pe an de la Eximbank pentru 15 băieți deștepți din Guvern

Prin Hotărârea Guvernului nr. 534/2007, semnată de Călin Popescu Tăriceanu, la propunerea miniștrilor de finanțe și agricultură de atunci, Varujan Vosganian și Decebal Traian Remeș, cu modificările și completările ulterioare, a fost înființat Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări (CIFGA) ca organism fără personalitate juridică, funcţionând pe lângă Ministerul Finanţelor, cu scopul de a examina şi aproba operaţiunile ce se efectuează de către Banca de Export-Import a României EXIMBANK – S.A. în numele şi în contul statului.

Acest comitet este alcătuit din 15 membri, dintre care un preşedinte şi doi vicepreşedinţi, ”reprezentând organele de specialitate ale administraţiei publice centrale, instituţiile publice şi Banca de Export-Import a României EXIMBANK – S.A”. Numai că acest comitet de specialiști este de fapt o sinecură pentru câțiva băieți deștepți din Guvern și opt ministere aflați pe funcții doar pe criteriu politic (vezi lista), care, lunar încasează 5.000 de euro, adică mai mult decât președintele sau primul ministru.

 Astfel, fiecare șmecher pus în acest comitet de la Eximbank pleacă anual acasă cu 75.000 de euro, ceea ce înseamnă că banca pompează în buzunarele celor 15 băieți deștepți cam 900.000 de euro.

Ministerul de Finanțe și Guvernul joacă alba-neagra cu persoanele publice

Dar, ca șmecheria să fie și mai mare, dar secretă, atât Guvernul cât și Ministerul de Finanțe refuză să precizeze cine sunt persoanele care încasează lunar câte 5.000 de euro de la Eximbank învocând datele cu caracter personal. În răspunsul copy paste al premierului Nicolae Ciucă și al ministrului de Finanțe Adrian Câciu pentru PUTEREA (vezi documentul în facsimil), se precizează că ”numele persoanelor sunt date cu caracter personal, care au fost colectate și prelucrate de către MF cu scopul strict necesar în vederea desemnării ca reprezentanți ai MF în cadrul CIFGA”.

Mai mult, Ciucă și Câciu susțin că ”După finalizarea numirii, aceste persoane nu sunt persoane publice publice în sensul prevederilor art. 85 din Regulamentul nr. 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal”.

Adică, sunt parașutați în acest comitet de la Eximbank secretari de stat sau secretari generali de ministere numiți pe criterii politice în funcțiile respective, dar când vine vorba să se afle cine încasează câte 5.000 de euro pe lună nu mai sunt persoane publice pe motiv că se încalcă prevederilor art. 85 din Regulamentul nr. 2016/679 privind protecția persoanelor fizice.

Guvernul copy paste după Ministerul Finanțelor dar pe lângă Regulament

Dar, prevederea din regulamentul mai sus menționat n-are nicio legătură cu faptul că 15 șmecheri numiți politic în comitetul de la Eximbank. ”Dacă nu este soluționată la timp și într-un mod adecvat, o încălcare a securității datelor cu caracter personal poate conduce la prejudicii fizice, materiale sau morale aduse persoanelor fizice, cum ar fi pierderea controlului asupra datelor lor cu caracter personal sau limitarea drepturilor lor, discriminare, furt sau fraudă de identitate, pierdere financiară, inversarea neautorizată a pseudonimizării, compromiterea reputației, pierderea confidențialității datelor cu caracter personal protejate prin secret profesional sau orice alt dezavantaj semnificativ de natură L 119/16 RO Jurnalul Oficial al Uniunii Europene 4.5.2016 economică sau socială adus persoanei fizice în cauză.

 Prin urmare, de îndată ce a luat cunoștință de producerea unei încălcări a securității datelor cu caracter personal, operatorul ar trebui să notifice această încălcare autorității de supraveghere, fără întârziere nejustificată și, dacă este posibil, în cel mult 72 de ore după ce a luat la cunoștință de existența acesteia, cu excepția cazului în care operatorul este în măsură să demonstreze, în conformitate cu principiul responsabilității, că încălcarea securității datelor cu caracter personal nu este susceptibilă să genereze un risc pentru drepturile și libertățile persoanelor fizice.

 Atunci când notificarea nu se poate realiza în termen de 72 de ore aceasta ar trebui să cuprindă motivele întârzierii, iar informațiile pot fi furnizate treptat, fără altă întârziere”, se stipulează în prevederea invocată de Ciucă și Câciu ca să-i acopere pe cei 15 băeți deștepți de la Eximbank. De ce este secret faptul că cei 15 șmecheri, printre care se numără controversații Bogdan Mîndrescu și Corvin Nedelcu, încasează lunar câte 5.000 de euro? Pentru că suntem șmecheri, suntem la putere și facem ce vrem!

5 COMENTARII

  1. Caciu a distrus micile afaceri si micii întreprinzători prin modificarile codului fiscal.A mărit in mod cinic taxele si impozitele in plin razboi,inflatie,dupa pandemie,jaful energie gaze.Un om bolnav psihic al carui loc este la spitalul de nebuni.
    In schimb dau prime de mii de euro in companii de stat,angajeaza toti ratatii la stat,acum a majorat soldele la interlopii de politisti,parazitii de apevisti,sri isti.Un stat interlop .Caciule ii angajezi la stat pe cei carora le-ai distrus afacerile si acum sunt nevoiti sa ia drumul strainatatii?
    Oricum un viitor guvern va trebui sa reduca taxele si impozitele majorate de retardatul mintal Caciu.

  2. Martie din post?
    Marian Neacșu ca sef al baronilor locali și care e acum el însusi baron la secretariatul guvernului, e si el cu Cifga. Are si finul băgat acolo la pomana de 5000€ la lună
    Ce a ajuns România asta, săraca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...