Putin: Ucraina își folosește civilii pe post de scut uman. Ucrainenii sunt cei care trag în civili

Preşedintele rus Vladimir Putin a avut în această seară o intervenție televizată și a declarat că neonaziștii ucraineni folosesc populaţia ca scuturi umane în faţa ofensivei Rusiei, dar a susţinut că aceasta se desfăşoară “conform planului”.

Participând la o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei, Putin a apreciat că soldaţii ruşi dau dovadă de eroism în ofensiva împotriva Ucrainei şi a susţinut că forţele ucrainene împiedică civilii să utilizeze coridoarele umanitare create de armata rusă.

Mai mult, el a acuzat forţele ucrainene că amplasează armament în zone locuite şi folosesc astfel populaţia ca scuturi umane pentru a putea acuza Rusia că atacă ţinte civile. Potrivit lui Putin, studenţi străini sunt de asemenea ţinuţi practic ostatici în Ucraina.

Cu toate acestea, ”operaţiunea militară specială se desfăşoară strict conform calendarului, conform planului”, a susţinut Putin, în a opta zi a invaziei asupra Ucrainei pe care a ordonat-o joia trecută, când a acuzat ”abuzurile şi genocidul regimului de la Kiev” faţă de rusofonii din estul separatist al Ucrainei şi ignorarea de către Occident a cererilor Moscovei privind crearea unei noi arhitecturi de securitate în Europa.

Experţii militari occidentali au remarcat însă că invazia rusească este îngreunată de rezistenţa peste aşteptări a trupelor ucrainene – aprovizionate şi cu armament defensiv occidental, în special rachete antitanc şi antiaeriene -, precum şi de dificultăţi logistice de care se lovesc trupele ruse, care în plus stau prost şi cu motivaţia pentru luptă.

Deşi a cucerit teritorii în ofensiva lansată pe mai multe fronturi, armata rusă nu controlează încă niciun oraş major din Ucraina, probabil doar cu excepţia oraşului Herson, iar asaltul aşteptat asupra capitalei Kiev nu a fost lansat, deşi trupele ruse sunt în apropierea oraşului pe care, consideră unii analişti, ar încerca mai degrabă să-l încercuiască decât să-l atace direct, în timp ce continuă raidurile cu rachete.

  1. Un bărbat se apropie cu blândețe de soldatul plângând care stă pe o treaptă scurtă și îl întreabă cu amabilitate: „Asta e, ești bine aici? Spune-ne încotro te îndrepti?” Pe rețelele de socializare, utilizatorii Twitter și-au împărtășit gândurile despre imaginile îngrozitoare prezentate în videoclip. „El doar urmează ordinele. Toți soldații ruși ar trebui să pună armele jos și să se întoarcă la Mama Rusia. Acesta este un conflict fără sens, provocat de un nebun nebun, cu un ego foarte învinețit pentru a-și potoli visele egoiste de a deveni un despot absolut. ”, a scris pe Twitter @davenewworld_2. https://scoop.upworthy.com/video-young-russian-soldier-crying-surrounded-by-ukranians

  2. https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-03-02/alexey-mordashov-shifts-control-of-nordgold-stake-to-wife?srnd=wealth&sref=lAVQtUwz
    Alexei Mordashov, cel mai bogat oligarh al Rusiei și una dintre persoanele sancționate săptămâna aceasta de Uniunea Europeană, a transferat soției sale controlul asupra unei acțiuni de 1,1 miliarde de dolari într-o companie minieră.
    „Nu am absolut nimic de-a face cu tensiunile geopolitice actuale. Nu înțeleg de ce ni s-au impus sancțiuni”
    Marina Aleksandrovna Mordashova a devenit luni „o persoană cu control semnificativ” asupra Nordgold, conform documentelor din Marea Britanie din această săptămână, incluse în raportul Bloomberg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...