Putin vrea să scape de „neonaziştii şi drogaţii” de la Kiev, inclusiv de președintele Zelenski

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a cerut, vineri, militarilor ucraineni „să preia puterea” la Kiev şi să-l înlăture pe preşedintele Volodimir Zelenski, dar şi pe apropiații săi, pe care i-a calificat drept „neonazişti şi drogaţi”, relatează AFP şi Reuters.

„Fac încă o dată apel la personalul militar şi la forţele armate ale Ucrainei: nu le permiteţi neonaziştilor (…) să vă folosească copiii, soţiile şi bătrânii ca scuturi umane”, a declarat Putin la o reuniune a Consiliului rus de securitate transmisă la televiziune.

„Luaţi puterea în mâinile voastre. Mi se pare că va fi mai uşor să negociem între mine şi voi”, a mai transmis Putin armatei ucrainene, precizând că nu luptă în Ucraina cu unităţi ale armatei, ci cu formaţiuni naţionaliste care se comportă „ca nişte terorişti” utilizând civili „ca scuturi umane”.

Se știe bine părerea lui Putin despre preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi pe miniştrii săi, pe care i-a catalogat drept „clică de toxicomani şi de neonazişti, care s-a instalat la Kiev şi a luat ostatic tot poporul ucrainean”.

Putin a adăugat că militarii ruşi în Ucraina acţionează „curajos, profesionist şi eroic”.

Moscova califică autorităţile ucrainene drept „neonaziste” sau „juntă”, din 2014 şi după declanşarea războiului din estul rusofon al Ucrainei între separatişti şi forţele de la Kiev, deşi Volodimir Zelenski are origini evreieşti.

Rusia reproşează Ucrainei că a integrat în rândul forţelor sale armate unităţi apropiate de extrema dreaptă şi a menţionat „denazificarea” Ucrainei drept unul dintre obiectivele invaziei sale. La rândul ei, Ucraina a comparat acţiunile Rusiei cu cele ale „Germaniei naziste” în timpul celui de al doilea război mondial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...
Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...