Puțini știu acest lucru! Beneficiile pe care le au semințele pepenelui roșu asupra organismului

Când eram mici, părinții ne spuneau să nu mâncăm semințele de la pepenele roșu fiindcă va crește un copac în noi. Crescând, ne-am dat seama că acest lucru evident că nu este posibil, însă puțini știm că semințele pepenelui roșu are beneficii extraordinare pentru organism.

Semințele de pepene roșu sunt unele dintre cele mai bogate în nutrienți. Sunt o sursă bună de proteine, vitamine, omega 3 și omega 6, acizi grași, magneziu, zinc, potasiu și multe altele. Semințele sunt și bogate în calorii, așa că trebuie să aveți grijă la cantitatea consumată. O cană de semințe prăjite de pepene conține 600 de calorii, scrie ndtv.com.

1. Efecte benefice asupra pielii

Consumul de semințe de pepene roșu este foarte benefic pentru piele. Previne apariția acneei, netezește pielea, previne uscarea pielii, dar și îmbătrânirea ei. Consumul regulat menține elasticitatea. Aplicați și ulei din aceste semințe pentru a bloca porii și  preveni acneea

2. Efecte benefice asupra părului

Proteina, fier, magneziu și cupru sunt cei mai importanți nutrienți pentru păr și se găsesc în semințele de pepene roșu. Aplicate pe păr cu regularitate pot avea multe beneficii asupra lui, mai ales dacă aveți probleme cu căderea sa. În timp ce proteinele ajută la creșterea părului, magneziu previne subțierea și ruperea sa. Cupru face părul mătăsos și vibrant.

3. Un control mult mai bun al zahărului în sânge

Semințele de pepene roșu este în strânsă legătură cu un control mult mai bun al zahărului în sânge și reduce rezistența insulinei în organism. Este un lucru esențial pentru diabetici.

4. Crește nivelul de energie

Seminețele sunt bogate în calorii. S-a dovedit că marea majoritate a caloriilor provind din acizi grași sănătoși. O cană de semințe dă metabolismului energia de care are nevoie și îl și hrănește. Atenție să nu mâncați prea multe pentru că vă puteți îngrășa.

5. Previne osteoporoza

Osteoporoza este o condiție a slăbirii oaselor, ceea ce duce la riscul fracturilor. Consumul de semințe de pepene uscate cu regularitate ar putea preveni deteriorarea oaselor. Sunt o sursă importantă de magneziu cu un aport de peste 140% din necesarul zilnic dintr-o simgură ceașcă. Sunt bogate și în potasiu și cupru, nutrienți care contribuie la sănătatea oaselor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...