Radu Mazăre și Sorin Strutinski, condamnați definitiv la câte 5 ani de închisoare în dosarul Polaris

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a fost condamnat joi de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul „Polaris” pentru luare de mită. În primă instanță, el fusese condamnat la 9 ani și 10 luni de închisoare. În același dosar a mai fost condamnat la 5 ani de închisoare și afaceristul local Sorin Strutinsky.

Instanța a dispus și confiscarea de la Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky a câte 3,4 milioane de lei.

Dosarul a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie la începutul lunii decembrie, în anul 2015. Potrivit DNA, în perioada 2006 – 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat peste 2 milioane euro, din care a primit un milion de euro şi 2.472.303 lei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

Fostul primar al municipiului Constanța se află încarcerat din anul 2019, ca urmare a unei condamnări la 9 ani de închisoare. Tot în spatele gratiilor se află și Sorin Strutinsky. Acesta s-a predat anul trecut în Italia, unde își ispășește pedeapsa de 10 ani și 4 luni de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...