Radu Ninel Bălănescu, directorul Spitalului Gr. Alexandrescu, confirmat ca plagiator de UMF Carol Davila. EXCLUSIV

În eforturile disperate de a mușamaliza scandalul de plagiat grosloan al tezei sale de doctorat, controversatul director medical al Spitalului Grigore Alexandrescu din București, Radu Ninel Bălănescu, a primit o lovitură de zile mari de unde se aștepta mai puțin.

Softului antiplagiat a indentificat că 96,26% din lucrarea de doctorat a lui Radu Ninel Bălănescu este plagiată”

PUTEREA a semnalat la sfârșitul anului trecut că teza de doctorat a eternului director medical de la Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, Radu Ninel Bălănescu, este plagiată în proporție de 96,27%, adică este un plagiat grosolan (https://www.puterea.ro/teza-de-doctorat-a-doctorului-radu-ninel-balanescu-este-plagiata-in-proportie-de-97/). 

Povestea plagiatului tezei de doctorat a lui Radu Ninel Bălănescu a început în 2003 când era medic primar de chirurgie și ortopedie pediatrică la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu și totodată șef de lucrări la UMF Carol Davila din București.

Atunci, Bălănescu și-a susținut, foarte discret, teza de doctorat ”Contribuție la diagnosticul și tratamentul neuroblastomului la copil”, sub coordonarea renumitului profesor Alexandru Pesamosca. Tema aleasă era complet în afara ”specializării” sale, de aici și dorința ca momentul să treacă neobservat, dar rezultatul să răsune: titlul de Doctor.

Numai că după trei ani de la susținerea doctoratului, Radu Ninel Bălănescu vrea să ajungă în lumea elitei medicale. Ca atare, publică, în 2006, la Editura Universitară ”Carol Davila”, o carte care, de fapt, este exact lucrarea sa de doctorat din 2003, ”Contribuție la Diagnosticul și Tratamentul NEUROBLASTOMULUI la Copil”.

Dar, surpriză! În cartea semnată ca șef de lucrări de dr. Radu Bălănescu, sunt menționați cu nume și prenume adevărații autori ai… tezei de doctorat. Este vorba despre prof.dr. Coriolan Ulmeanu și dr. Irina Davidescu. Practic, munca și opera științifică a celor doi renumiți profesori și-a însușit-o fără nicio rușine și remușcare de Radu Ninel Bălănescu.

Numai că cele două lucrări medicale semnate și însușite de Radu Ninel Bălănescu, adică teza de doctorat și cartea apărută în 2006, sunt de negăsit. Dar, PUTEREA a prezentat, în exclusivitate, că raportul softului antiplagiat oficial și omologat a indentificat că 96,26 % din lucrarea de doctorat a lui Radu Ninel Bălănescu – ”Contribuție la diagnosticul și tratamentul neuroblastomului la copil”, este, atenție, plagiată!

De asemenea, este interesant faptul că în stufoasa bibliografie menționată de Radu Ninel Bălănescu, adică 179 de titluri, surprinzător, nu apar lucrările celor doi renumiți profesori Coriolan Ulmeanu și Irina Davidescu care au fost plagiați din greu de acesta.

Ligia Deca și Alexandru Rafila, protectorii lui Radu Bălănescu

PUTEREA a solicitat mai multor instituții abilitate prin lege să constate și, totodată, să dispună măsurile privind plagiatul grosolan al lui Radu Ninel Bălănescu. Dar, din păcate, nici ministrul Educației, Ligia Deca, nici cel al Sănătății, Alexandru Rafila, n-au catadicsit să dea un răspuns despre plagiatul grosolan al lui Radu Ninel Bălănescu.

Nici rectorul de la UMF Carol Davila din București, Viorel Jinga, și nici președintele Senatului, Dragoș Vinereanu, n-au răspuns la solicitarea noastră privind plagiatul tezei de doctorat a lui Radu Bălănescu.

Confirmare surpriză de la UMF Carol Davila

În schimb, după ce am solicitat un punct de vedere despre plagiatul grosolan al lui Radu Bălănescu de la președintele Comisiei de Etică și Deontologie Universitară CEDU de la UMF Carol Davila, Prof. Univ. Dr. Liana Pleș, am primit pe 08.12.2022 un răspuns surprinzător, nesemnat, de la… UMF Carol Davila din București.

”Pe baza punctelor de vedere formulte independent de către Președintele Comisiei CEDU a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” Prof. Liana Pleș și de către Directorul Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat Prof. Valentina Uivarosi, vă cumunicăm că aspectele sesizate nu se confirmă, dovezile aduse în acest articol pentru susținerea acuzațiilor de plagiat fiind o analiză de similitudini între un capitol din teza de doctorat (2002) și capitolul corespunzător din cartea publicată din teza de doctorat în anul 2006” (vezi documentul în facsmil), se precizează în comunicatul UMF Carol Davila.

Adică, teza de doctorat nu este plagiată, dar este ”o analiză de similitudini între un capitol din teza de doctorat (2002) și capitolul corespunzător din cartea publicată din teza de doctorat în anul 2006”. Practic, prin această precizare, UMF Carol Davila confirmă că existe teza de doctorat a lui Radu Ninel Bălănescu este plagiată.

Cu toate aceste dovezi de necontestat, din 2003, Radu Ninel Bălănescu încasează lunar de la statul român o sumă uriașă de bani necuvenită, ca posesor de doctorat. Mai mult, din 2013, acesta este conferențiar universitar la UMF Carol Davila București iar din 2015 este și membru al Consiliului UMF, devenind ditamai profesorul universitar doctor! E bine, Dottore?! E legal, Dottore? Că de moral… nici nu poate fi vorba!

1 COMENTARIU

  1. Cultura, ADN-ul istoriei neamului romanesc si stiinta (invatamantul)cea mai importanta resursa a progresului general-national, in Ro sunt batjocorite si tratate cu indiferenta ori lasate arbitrariului de catre POLITRUCII infantili si narozi pentru indobitocirea neamului romanesc.
    Acum in vremuri tulburi pentru guvernarea tarii poate intelege orice roman de ce marii oamenii de cultura si de stiinta ai neamului nostru au emigrat fiindca nu au putut vietui in Ro, pentru a fi patrioti desavarsiti, ei s-au dăruit omenirii cu pasiune pe teritoriul altor tari. Numai valorile umane superioare, adevarate, inzestrate cu talent, inteligenta, mestesug competitional, harnicie si moralitate, omenie, sentimente de compasiune, impreuna cu procesul complex de instruire superioara a membrilor societatii pot constituii resursele si caile pasnice sigure si garantate ce pot aduce Romaniei progres si modernitate, caracteristici mult dorite si necesare in cultura, economie, industrie, agricultura, turism, educatie, sistem de sanatate publica, administratie centrala si locala, justitie etc. Romania în toate timpurile sale istorice a avut nevoie de OAMENI de STAT cu vocatie, talent si daruire pentru interesul general. Ghinionul nostru, ca popor, spre deosebire de alte natiuni este ca in decursul miilor de anii parcursi oamenii de stat adevarati existenti la carma cetatii pe aceste meleguri pot fi numarati pe degetele la o mana.
    Acum mai mult ca oricand trebuie sa fie depuse eforturi concertate, din partea OAMENILOR care pot dovedi CLAR VIZIUNE, CAPABILITATE si BUNA CREDINTA iluminati, romani apolitici, pentru a concentra energiile pozitive la nivel national si a pune în operă gandirea si proiectele lor valoroase in vederea REDRESARII ROMANIEI care de 33 de ani datorita, SUBMEDIOCRITATILOR, SEMIDOCTILOR, IMPOSTORILOR, ETC din SISTEMUL POLITIC si GUVERNARE se află într-o continuă prăbuşire ABISALA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...