Raed Arafat: fără mască în aer liber. Mai multe restricții vor fi eliminate

Publicat: 07 dec. 2021, 21:14, de Cezar Amariei, în News , ? cititori
Raed Arafat: fără mască în aer liber. Mai multe restricții vor fi eliminate

Raed Arafat, președintele Comitetului Național pentru Situații de Urgență, a prezentat marți seară o serie de măsuri ce vor fi propuse spre aprobare în cadrul ședinței de guvern de miercuri dimineață.

CNSU a adoptat Hotărârea prin care se propune prelungirea stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la care se adaugă mai multe excepții, cum ar fi eliminarea interdicțiilor de circulație a persoanelor.

Principalele dispoziții vizează eliminarea restricțiilor de circulație în timpul nopții, plus creșterea intervalului orar de la 21 la 22 pentru toți agenții economici. Se elimină purtarea măștii în toate spațiile deschise, cu excepția stațiilor de autobuz, locuri unde se formează cozi. În spațiile închise e obligatoriu.

Se va permite accesul în mall și pentru persoanele testate. La magazinele cu o suprafață sub 200 mp nu va fi necesară prezentarea unor documente care să dovedească vaccinarea sau trecerea prin boală, dar trebuie să nu permită simultan accesul pentru mai mult de o persoană la fiecare 4mp.

Activitățile limitate la 30% vor fi permise la nivelul a 50% (cinematografe, teatre, activități sportive). Se permite cazarea în hoteluri și pensiuni și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid

Petrecerile în aer liber de Revelion sunt permise, cu respectarea măsurilor de sănătate publică (mască). Cele private sunt interzise în continuare.