Raed Arafat: fără mască în aer liber. Mai multe restricții vor fi eliminate

Raed Arafat, președintele Comitetului Național pentru Situații de Urgență, a prezentat marți seară o serie de măsuri ce vor fi propuse spre aprobare în cadrul ședinței de guvern de miercuri dimineață.

CNSU a adoptat Hotărârea prin care se propune prelungirea stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la care se adaugă mai multe excepții, cum ar fi eliminarea interdicțiilor de circulație a persoanelor.

Principalele dispoziții vizează eliminarea restricțiilor de circulație în timpul nopții, plus creșterea intervalului orar de la 21 la 22 pentru toți agenții economici. Se elimină purtarea măștii în toate spațiile deschise, cu excepția stațiilor de autobuz, locuri unde se formează cozi. În spațiile închise e obligatoriu.

Se va permite accesul în mall și pentru persoanele testate. La magazinele cu o suprafață sub 200 mp nu va fi necesară prezentarea unor documente care să dovedească vaccinarea sau trecerea prin boală, dar trebuie să nu permită simultan accesul pentru mai mult de o persoană la fiecare 4mp.

Activitățile limitate la 30% vor fi permise la nivelul a 50% (cinematografe, teatre, activități sportive). Se permite cazarea în hoteluri și pensiuni și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid

Petrecerile în aer liber de Revelion sunt permise, cu respectarea măsurilor de sănătate publică (mască). Cele private sunt interzise în continuare.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

 1. Viitorul război din graniţă si acest covid-19 vă va ajuta la vindecarea sufletească ?
  Trebuie să fi complect naiv să asculți de acest sfat domnilor si domanelor. Priveste catre al tau sistem de SĂNĂTATE.

  Germania ! Cât de periculoasă este varianta Omicron? Drosten explică clar: „Problema noastră până la vară” Virologul Christian Drosten avertizează asupra falsei securitate la Omikron: „Mulți viruşi, multe boli”
  Actualizare din 7 decembrie, ora 20:05: consilierul guvernului american Fauci tocmai spusese că varianta Omikron a coronavirusului nu este „aproape sigur” nu mai rea decât mutația delta. Acum, virologul Christian Drosten intervine pentru a clarifica gravitatea situației: „Virusul delta va fi problema noastră până în ianuarie, virusul omicron va fi problema noastră până la vară”. Drosten avertizează în special celor nevaccinați: nu ar trebui să vă lăsați păcăliți de faptul că evoluția bolii în Africa de Sud este destul de ușoară. Pentru că ar exista oameni infectați care au fost deja infectați cu virusul corona o dată sau chiar de două ori. Prin urmare, nu trebuie să presupunem o reducere a severității bolii, ci probabil o agravare a acesteia.
  „OMS avertizează: unul din zece europeni va fi în curând infectat cu corona
  Actualizare din 7 decembrie, ora 12:53 : „Omikron este în vizor și în avans și suntem pe bună dreptate îngrijorați și precauți”, a declarat marți directorul regional al OMS, Hans Kluge. Problema actuală este însă varianta deltă care continuă să domine. „Cum avem succes astăzi împotriva Deltei este o victorie asupra lui Omikron mâine.”
  Trebuie să luați măsuri împotriva tuturor variantelor deodată pentru a stabiliza pandemia.

  „OMS. Numărul de noi infecții s-ar fi dublat în ultimele două luni. Este în creștere la toate grupele de vârstă, dar în prezent este cea mai mare în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani”

  „Numărul deceselor s-ar fi dublat în această perioadă. În același timp, acesta rămâne cu mult sub maximele anterioare, a subliniat OMS. Fără vaccinări, mortalitatea ar fi fost semnificativ mai mare. OMS numără 53 de țări din regiunea Europei, inclusiv nu numai UE, ci și țări mai la est, cum ar fi Rusia, Ucraina și Turcia”.

  Anglia – „Boris Johnson vrea să aștepte cu Omikron cu restricții de contact”.
  „Criticii au descris restricțiile de călătorie ca fiind ineficiente, deoarece Omikron circulă deja în Marea Britanie. Restricțiile de contact intern sunt mai importante, au cerut ei, dar guvernul premierului Boris Johnson a refuzat până acum să accepte acest lucru. „Încă așteptăm să vedem cât de periculos este, ce efect are asupra deceselor și internărilor în spitale”, a spus Johnson luni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole