Raed Arafat: La Petromidia există zone cu flacără deschisă, se lucrează la limitarea incendiului provocat de explozie

Numărul victimelor exploziei de la Petromidia ar fi de trei răniți iar o persoană este dată dispărută, a declarat vineri șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Acesta a anunțat, la Digi24, că e vorba de un rănit grav, două persoane rănite mai ușor și un dispărut.

Este intervenția în plină desfășurare, există zone cu flacără deschisă, se lucrează pe limitare și stingere”, a adăugat Arafat, referitor la modul cum se prezenta situația vineri, la prânz.

Întrebat dacă mai există pericol de explozie, a răspuns că e limitat, dar încă nu este îndepărtat.

Cât mai avem flacără deschisă, tot mai putem avea complicații, dar riscul e mai scăzut”, a transmis șeful DSU.

Am fost informat de Raed Arafat despre explozia de la Platforma Midia-Năvodari, imediat după producerea incidentului. I-am solicitat secretarului de stat Raed Arafat și șefului IGSU, Dan Iamandi, să meargă la fața locului și să coordoneze personal intervenția pentru salvarea persoanelor surprinse de explozie. În aceeași măsură, să se asigure că sunt alocate toate resursele logistice necesare pentru ca situația să fie sub control și să fie evitată producerea altor victime.
De asemenea, i-am cerut șefului DSU să analizeze, împreună cu ceilalți specialiști, dacă se impune luarea altor măsuri de siguranță, inclusiv evacuarea unor persoane din zonă.
În acest moment, salvatorii intervin cu 3 autospeciale de stingere de la ISU Dobrogea, sprijinite de 9 autospeciale de stingere din Călărași, Ialomița, Tulcea și Brăila. Acestor forțe li se adaugă o autospecială pentru transportul victimelor multiple, un elicopter SMURD, 5 mașini de intervenție SMURD și 5 ambulanțe de la serviciul de Ambulanță Constanța
”, a transmis și primul ministru Florin Cîțu.

Vineri dimineață, o explozie a avut loc la cea mai mare rafinărie din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole