Raed Arafat: Nu vor exista restricții mai dure

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, luni, că deși situația din România în context pandemic nu este stabilă și că restricțiile impuse de autorități sunt mai relaxate decât în alte țări, nu se pune problema de restricții mai dure.

Din această cauză s-au luat unele măsuri, care nu diferă de măsurile din alte țări, ba chiar sunt mai ușoare, și care permit să controlăm situația cât de cât până când vaccinarea merge mai departe. Noi acum mergem pe ideea că încercăm să controlăm situația, dar trebuie să continue campania de vaccinare. Dacă ea merge bine, oamenii se vaccinează, vor veni și câteva milioane de doze în următoarea perioadă, poate aceste restricții vor începe să devină istorie pentru noi, să revenim încet încet la normalitate. Dar pentru asta campania de vaccinare trebuie să meargă bine și în paralel să respectăm măsurile, măcar în următoarea perioadă, să nu avem impactul care este în sectorul sanitar”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU îndeamnă în continuare lumea la vaccinare, avertizând că situația din spitale este una critică, la secția ATI fiind internați în prezent peste 1400 de pacienți infectați cu Covid-19. Totodată, Arafat a explicat că specialiștii se așteaptă la noi creșteri ale ratei de infectare cu noul coronavirus, singurul județ unde se așteaptă o scădere fiind în Timiș.

„Încercăm să mărim numărul de paturi, dar rămâne o mare problemă”, a spus șeful DSU, potrivit Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole