Contraziceri pe tema redeschiderii școlilor din 8 februarie. Cine este pro și cine contra

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, este de părere că școlile pot fi redeschise pe data de 8 februarie. Un secretar de stat din Ministerul Sănătății consideră că elevii nu vor putea reveni fizic la cursuri prea curând.

„Este absolut fezabil. Școlile nu trebuiau să se închidă, de fapt. Nu există nici o justificare a închiderii școlilor, dacă ne referim măcar la școlile primare. România a devenit unicat în UE, cu o incidență relativ redusă față de alte țări, a ținut școlile închise un an de zile. Lucrul ăsta nu mai poate să continue, nu atât din punct de vedere al procesului de învățământ, cât mai ales din punctul de vedere al afectării grave a modului în care se dezvoltă copiii”, spune Alexandru Rafila, citat de RFI.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, medicul Andreea Moldovan, este de părere că școlile nu vor putea fi redeschise pe 8 februarie.

„Mi se pare hazardată afirmația unui reprezentant de la Ministerul Sănătății, care spunea că nu se vor deschide școlile, mai ales că numărul de cazuri noi este tot mai mic, am avut doar 2.000 ieri, cu 7.000 de teste. Trebuie să ne lămurim: ori avem o situație epidemiologică gravă, pe care nu o cunoaștem și lucrul ăsta trebuie asumat ori avem o situație epidemiologică total sub control, după numărul de teste efectuate și numărul de teste pozitive și atunci nu ar trebui să existe nici cea mai mică discuție legată de redeschiderea școlilor”, conchide Rafila.

1 COMENTARIU

 1. „Dacă se descoperă că virusul a venit din laborator, China va deveni paria lumii”. “Majoritatea oamenilor nu au mai suferit niciodată așa ceva, unde dintr-o dată nu se pot baza pe îngrijirea normală a copilului și situația muncii celor mai mulți s-a schimbat” “Limitele sunt clare. Când lucrați, vă puteți concentra cu adevărat pe muncă și… atunci când aveți grijă de copii, vă puteți concentra cu adevărat pe copii? Dar nu toată lumea are locuri de muncă potrivite pentru asta.”
  La urma urmei – cum gândim citatul?
  „ Arcul universului moral este lung, dar se apleacă spre dreptate ”.
  “Câți oameni ar trebui să fie trași la răspundere pentru a îndoi arcul 2021? Ce pedeapsă am putea percepe chiar și care ar putea fi egală cu atât de multă moarte și devastare uneori chiar inutila?”
  Contraziceri pe tema redeschiderii școlilor din 8 februarie. Cine este pro și cine contra ?
  O nebunie curata, vaccinul pentru copii lipsește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...