Rafila: La centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor s-au vaccinat peste 200 de copii. În toată ţară sunt câteva mii de copii vaccinaţi

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut, sâmbătă, o vizită, la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor. Acesta a declarat că la acest centru s-au vaccinat peste 200 de copii, iar în toată ţara numărul acestora este de câteva mii.

„Văd că lucrurile se desfăşoară absolut perfect. E important pentru că o organizare de bună calitată dă încredere părinţilor şi cred că dă şi un pic de relaxare copiiilor pentru că de obicei teama cea mai mare este teama de ac atunci când ne vaccinăm, vă daţi seama în cazul copiilor, şi e bine să existe o bună organizare şi empatie atunci când facem acest lucru. În ceea ce priveşte vaccinarea pentru copii cu vârsta între 5 şi 11 ani, deja sunt câteva mii de copii din toată ţara vaccinaţi, aici s-au vaccinat peste 200 de copii la acest centru. E clar că lucrurile sunt favorabile”, a transmis Rafila.

El a precizat că sfatul său ca medic este ca părinţii să se informeze înainte de vaccinarea copiilor.

„Sfatul meu ca medic, nu ca ministrul al Sănătăţii, este să vină părinţii să se informeze înainte, e lucrul cel mai important . Am făcut un material extrem de concludent la Ministerul Sănătăţii cu informaţii legat de vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, e un material făcut de profesionişti din sănătate, de pediatrii care îngrijesc copiii infectaţi COVID, ştiu exact toate particularităţile acestor copii şi prima recomandare este pentru copiii care au afecţiuni cronice, pentru că au şi un risc de a face forme care să ducă la complicaţii şi toţi ceilalţi părinţi care doresc să facă acest lucru” , a explicat ministrul Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole