Raiffeisen Bank, obligată să restituie dobânzile majorate

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunţat că Raiffeisen Bank urmează să restituie sumele recalculate în raport cu cele încasate cu titlu de dobânzi, în urma unei decizii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Pentru a primi aceste sume, consumatorii trebuie să se adreseze SC Raiffeisen Bank. Suma totală a acestor restituiri ajunge la aproape 19 milioane de euro. 

Indiferent de situaţia actuală a raportului dintre creditor şi debitor (credite închise, ajunse la maturitate, executate, restructurate, aflate în plată etc.), consumatorii persoane fizice şi/sau moştenitorul/moştenitorii titularului/titularilor, acolo unde este cazul, au dreptul să primească sume de bani care vor fi calculate, de la caz la caz, în funcţie de tipul de credit, suma şi perioada de creditare.

Pentru a primi aceste sume, consumatorii trebuie să se adreseze SC Raiffeisen Bank SA, a menţionat  Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.
ANPC a precizat că diferenţele de dobânzi care urmează să fie restituite consumatorilor se ridică la aproximativ 19 milioane de euro, fără dobânzile aferente încasării acestor sume pentru perioada menţionată, ceea ce va face subiectul unor discuţii separate, la nivel individual.
În situaţia descrisă se încadrează 9.155 de credite deschise la Raiffensen Bank.
ANPC a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a soluţionat definitiv cauza prin care se constatau practici comerciale incorecte ale Raiffeisen Bank SA, menite a afecta interesele financiare ale consumatorilor, decizia instanţei confirmând Ordinul nr.837/20.10.2017 emis de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

1 COMENTARIU

  1. Mare minune,acesta hotarare.Poate ANPC ar trebuii sa investigheze si situatia in care o banca ,care a dat credite,cu asigurare de viata ,in cazul rambursarii anticipate sau refinantarii,nu a anuntat clientii,ca pot primii inapoi diferenta de bani din asigurare,asa ca acestia erau asigurati si nu mai stiau ca sunt. Am patit-o si eu la o refinantare,dar pana la urma am mai recuperat ceva ,,maruntis,,de la asigurator.Numele bancii incepe cu UNI….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...