Raluca Turcan: Peste 900.000 de tineri români nu sunt nici la muncă, nici la școală

În condiţiile unei crize economice generate de criza sanitară, principala preocupare a Guvernului este să ţină economia în funcţiune şi să păstreze cel putin locurile de muncă.

Aceasta a afirmat ministrul Muncii, Raluca Turcan, în cadrul unei emisiuni, la TVR. În acest context, Turcan a mai spus, printre altele, că în România, „peste 900.000 de tineri sunt în situaţia de a nu fi nici pe piaţa muncii, nici în sistemul de educaţie”.

Sprjinim 50% din salariul pe care-l plătesc angajaţii pentru cei aflaţi între 16 şi 29 de ani şi pentru cei angajaţi peste 50 de ani”, a mai afirmat Turcan la TVR. Aceasta a precizat că anul trecut s-au plătit sume destul de mar pentru măsurile active de pe piaţa muncii.

Pentru salvarea celor 1,4 milioane de locuri de muncă am investit peste 4,6 miliarde de lei, în contextul în care cheltuielile pentru combaterea pandemiei au fost de aproximativ 16 miliarde de lei în total (…) Avem prevăzuţi bani în buget pentru a sprijii cei mai mulţi oameni afectaţi grav de criză”, a mai declarat Turcan.

Ministrul Muncii a anunțat sprijin şi pentru cei aflaţi în şomaj, astfel încât, dacă îşi vor găsi un loc de muncă, să beneficieze de 50% din indemnizaţia de şomaj pe perioada în care ar fi beneficiat de ea.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole