Raport: Întrebări „îngrijorătoare” despre Hotelul Trump International, situat într-o clădire istorică din Washington

Hotelul din Washington al fostului președinte american Donald Trump, un loc popular de întâlnire pentru suporterii săi și pentru diplomați străini, a pierdut milioane de dolari în timpul administrației sale la Casa Albă.

Potrivit unui raport al Camerei Reprezentanților, în spatele acestui hotel se ascund plăți ale unor guverne străine, notează Reuters. Comitetul de Supraveghere și Reformă al Camerei Reprezentanților afirmă că documente guvernamentale recent obținute ridică întrebări „îngrijorătoare” despre Hotelul Trump International, situat într-o clădire istorică din Washington, pe care Trump Organization a închiriat-o de la guvernul federal.

Ce îi interzice Constituția SUA președintelui țării

Potrivit comitetului controlat de democrați, Trump a raportat că hotelul i-a adus mai mult de 150 de milioane de dolari în timpul administrației sale la Casa Albă, dar de fapt a pierdut peste 70 de milioane de dolari. Comitetul a descoperit că hotelul a primit peste 3,7 milioane de dolari de la guverne străine – echivalentul a mai mult de 7.400 de nopți de cazare – ceea ce ridică un potențial conflict de interese.

Hotelul a plătit o parte din acești bani către guvernul SUA, dar nu a raportat toate detaliile despre aceste plăți către Administraţia Generală a Serviciilor (GSA), mai arată comitetul. Investigația comitetului are la bază documente obținute de Administraţia Generală a Serviciilor, agenție federală care administrează proprietățile federale. Constituția SUA îi interzice președintelui țării să primească plăți sau „remunerații” de la guverne străine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole