RAR-ul Alinei Niță, firma de catering a lui Bogdan Mîndrescu

Ca urmare a trocului politic, Registrul Auto Român (RAR) a ajuns jucăria preferată a doi lideri din actuala coaliție de guvernare, dar și firma de catering a unui controversat secretar de stat din Ministerul Transporturilor.

RAR-ul, împărțit frățește între Sorin Grindeanu și Iulian Dumitrescu

La scurt timp după instalarea cabinetului Ciucă, RAR-ul a fost împărțit frățește între liderii PSD și PNL, adică între Sorin Grindeanu și Iulian Dumitrescu. Astfel, Iulian Dumitrescu a impus-o pe Alina Niță ca director general interimar al RAR ca urmare a unei cumetrii de afaceri extrem de interesantă despre care vom relata în curând.

În schimb, Sorin Grindeanu a trimis în Consiliul de Administrație de la RAR cinci membrii PSD- secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Bogdan Mândrescu-omul său de încredere, foștii deputați PSD- Narcis Chisăliță și Andrei Dolineaschi, Nelu Barbu, fostul purtător de vorbe al Vioricăi Dăncilă, aflat acum lângă Daea la Ministerul Agriculturii, și Doru Costel Ștefan, fost șef la ISCTR, omul familiei Pandele-Firea. De asemenea, Iulian Dumitrescu a avut grijă ca în bordul administrativ de la RAR să ajungă și o rudă de a sa, Gigi Giurcan, fost șef la Doi și-un sfert Călărași.

Alina Niță, propusă și susținută de Mîndrescu

Numirea Alinei Niță în funcția de director general al RAR a fost făcut de către secretarul de stat Bogdan Mîndrescu, pe care acesta o știe din mandatul trecut de administrator întrucât acesta era directorul economic al RAR.

Practic, RAR a devenit și jucăria preferată a lui Mîndrescu, fapt pentru care, imediat după impunerea Alinei Niță, a început să facă pe vătaful. Astfel,  deja, începând din februarie 2022, Mîndrescu a solicitat de la RAR protocolul pentru Ministerul Transporturilor în cantități uriașe, adică cam cât pentru o nuntă (vezi documentul în facsimil). Apă minerală, apă plată, pepsi, fanta, cafea, alune, fistic, nuci, migdale, fructe uscate și multe alte produse de protocol.

Protocolul de ”nuntă” al lui Mîndrescu ținut la secret de Alina Niță

Ca urmare a acestui protocol, PUTEREA a solicitat Alinei Niță să precizeze cât costă lunar protocolul către Ministerul Transporturilor și totodată ”Care sunt produsele de protocol furnizate lunar de către RAR către secretarul de stat Bogdan Mîndrescu, ce cantitate din fiecare produs este furnizată acestuia și care este suma lunară alocată de RAR pentru protocolul acestuia?”.

Numai că directoarea Alina Niță a refuzat timp de două luni de zile să furnizeze aceste informați și încă altele solicitate de PUTEREA. După ce am făcut reclamație administrativă către Sorin Grindeanu, imediat Alina Niță ne-a comunicat că RAR RA nu a achitat în acest an ”nicio sumă de bani pentru protocolul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii”, dar realitatea este cu totul alta, iar ”RAR RA nu furnizează produse de protocol către secretarul de stat Bogdan Mîndrescu”.

Astfel, Alina Niță a ținut să precizeze că nu furnizează produse de protocol pentru Bogdan Mîndrescu, dar nu neagă că ar fi furnizat. Dar, în scurt timp PUTEREA va dezvălui cum RAR a devenit jucăria lui Bogdan Mîndrescu, dar și firma de catering a Ministerului Transporturilor.

1 COMENTARIU

  1. […] PUTEREA a semnalat faptul că Registrul Auto Român a ajuns jucăria preferată a doi lideri din actuala coaliție de guvernare, Sorin Grindeanu-PSD și Iulian Dumitrescu-PNL, dar și firma de catering a controversat secretar de stat din Ministerul Transporturilor, sforarul șef Bogdan Mîndrescu (https://www.puterea.ro/rar-ul-alinei-nita-firma-de-catering-a-lui-bogdan-mindrescu/). […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole