Rareș Bogdan, în Parlamentul European: Poporul român nu solicită favoruri

Publicat: 14 sept. 2022, 19:00, de Eliza Popa, în POLITICĂ , ? cititori
Rareș Bogdan, în Parlamentul European: Poporul român nu solicită favoruri

România cere ce i se cuvine, aderarea la spațiul Schengen, a declarat eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL și lider al delegației române din PPE, miercuri, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg.

România, a spus liberalul, este una „dintre țările cele mai atașate valorilor și familiei europene.

Excelențele voastre, vin în fața Dumneavoastră ca reprezentant al uneia dintre țările cele mai atașate valorilor si familiei europene. Din solidaritate și spirit european real, România i-a ajutat pe ucrainenii și sirienii fugiți de război. În numele solidarității, camioanele și trenurile încarcate cu grâne din Ucraina ce urmează să ajungă în țările vestice traversează România zilnic, iar în sens invers traversează camioanele și trenurile cu ajutoare pentru poporul ucrainean”, a explicat Rareș Bogdan.

În numele solidarității, România înțelege și acceptă ca țările care au energie mai multă să reducă din consum și să dea și celor care au mai puțină. În numele solidarității, dar și al dreptului său, România cere ce i se cuvine: aderarea la Schengen. Dupa 11 ani nedrepți de așteptare”, a continuat oficialul european.

Riscă cineva ca, peste 18 luni, jumătate dintre eurodeputați să fie eurosceptici?

România îndeplinește toate condițiile pentru aderarea la Schengen, a amintit el.

Care este starea reală a Uniunii Europene! Cu state care stau în lojă și state care stau la ușă? România îndeplinește toate condițiile, și-a securizat frontierele pe banii ei, și nu cu companii românești. Unde e solidaritatea? Există riscul ca în România să crească numărul populiștilor și extremiștilor exact din acest motiv. Riscă cineva ca, peste 18 luni, jumătate dintre eurodeputați să fie eurosceptici? Cine vrea ca încă un popor european să renunțe la a crede în solidaritate? Ale cui interese le servesc aceia?”, a subliniat eurodeputatul.

Poporul Român nu solicită favoruri, ci un statut demn și legitim într-o Europă la a cărei stabilitate și continuitate contribuie în fiecare zi. Vrem dreptate pentru România! Vrem in Schengen! Este dreptul nostru legitim!”, a mai spus liderul delegației române din PPE.