Răspunsul Moscovei la cea mai recentă provocare a Bucureștiului

Moscova va răspunde proporțional la decizia Bucureștiului de a declara persona non grata un diplomat rus, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt din Ministerul rus al afacerilor externe, Maria Zaharova, potrivit TASS.

„Evident, vom răspunde în mod proporțional la demersul României”, a avertizat Zaharova. Ea susține că decizia României a fost nejustificată și fondată pe pretexte exagerate.

Inițiativa Bucureștiului este „cea mai recentă provocare, realizată în conformitate cu scenariul care a fost folosit în mod repetat în ultimele luni într-o majoritate covârșitoare de țări membre UE și NATO”, susține purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de externe.

Reprezentanta Moscovei susține că în decizia Bucureștiului nu se remarcă o linie politică independentă și că acest demers agravează și mai mult situația.

Persona non grata pe teritoriul României

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat vineri că „autoritățile române au decis declararea ca persona non grata pe teritoriul României a unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București, care a fost informată cu privire la decizia sus-menționată din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu”.

„Decizia a fost luată avându-se în vedere incompatibilitatea activităților reprezentantului în cauză cu prevederile Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice din 1961. Reprezentantul Ambasadei a părăsit teritoriul României în cursul acestei săptămâni”, a precizat MAE.

2 COMENTARII

  1. La aproape șase luni de la criză, Rusia continuă să întâmpine obstacole pe care probabil nu le-ar fi anticipat inițial niciodată. Oficialii americani au estimat că peste 75.000 de soldați ruși au fost deja uciși sau răniți în conflict. În același timp, oficialii ruși au refuzat să lucreze în Ucraina chiar daă cli s-a oferit un salariu dublu. De asemenea, se pare că recruții militari ruși de pe linia frontului nu sunt compensați, hrăniți sau furnizați suficientă muniție.
    Cum trece România prin găurile acului…, salvată de USA

  2. Ar trebui să fim conștienți de faptul că în această săptămână Rusia ar putea încerca să facă ceva deosebit de urât, ceva deosebit de crud”
    Rusia intenționează să atace Ucraina într-un eveniment de „bombardamen masiv” în zilele următoare să fie următorul pas a lui Putin pentru inchiderea Mării Negre?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Dragnea Adonis, directorul de la DSVSA Buzău, a divorțat de soție...

Dragnea Adonis Laurențiu, directorul DSVSA Buzău, este doar unul dintre cei trei membrii ai familiei Dragnea care se înfruptă din salarii de peste 10.000...