Răspunsul pe care Iohannis îl așteaptă de patru ani

„Cum se poate comenta aşa ceva? Nu este revoltător că aceşti sportivi care majoritatea dintre ei au ajuns să aibă performanţă fiindcă ei au lucrat, familia a finanţat, să-şi bată cineva joc de ei până şi cu echipamentul? E incalificabil, dacă vrem să fim cinstiţi. Nici nu mi-am imaginat că se poate întâmpla aşa ceva. Responsabilii sunt de toată jenă”, declara pe 27 septembrie 2016 preşedintele României, Klaus Iohannis, cu prilejul ceremoniei de decorare a sportivilor medaliaţi la Jocurile Olimpice şi la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro 2016.

Au trecut mai bine de patru ani de la șmenul ordinar regizat de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), condus atunci de către controversatul Alin Petrache, prin care România s-a făcut de râs la Jocurile Olimpice de vară din 2016 de la Rio de Janeiro din cauza echipamentului contrafăcut, de proastă calitate, care a cedat după doar câteva zile, dar nimeni nu a dat socoteală.

Atunci, delegația României a beneficiat de un echipament contrafăcut de 100 de euro, dar decontat cu 800 de euro, furnizat de firma Pax Creative Sports SRL, de numele căreia nu este străină fosta conducere a COSR- Octavian Morariu și Ioan Dobrescu. Degeaba președintele Klaus Iohannis a spus că este incalificabil faptul că echipamentul sportivilor români care au participat la Jocurile Olimpice a fost contrafăcut, subliniind foarte clar că responsabilii sunt „de toată jena”.

Domnule președinte, responsabilii nu sunt de toată jena. Sunt doar șmecheri cu tupeu! Acum, la mai bine de patru ani de la acel șmen ordinar cu echipamentul contrafăcut de la Rio, nimeni nu este vinovat, dosarul e plimbat între poliție și alte instituții ale statului, iar artizanii acelui șmen vă râd azi în nas domnule președinte Klaus Iohannis de la COSR sau de la Cornu-Prahova.

Adică, Morariu este bine mersi în bordul COSR ca, vezi Doamne, „membru CIO pentru România”, iar Ioan Dobrescu s-a retras în vila somptuoasă de la Cornu și își ocupă timpul cu pizzeria sa. În schimb, prietenul lui Victor Ponta, fostul deputat PSD Alin Petrache, a devenit recent membru al Comitetului Executiv al COSR ca „reprezentant al jocurilor sportive de echipă”, poate și ca o recompensă a scandalului internațional în care a fost implicată echipa națională de rugby.

Mai mult, tandemul militar de „vis” din fruntea COSR, adică comisarul șef de poliție Mihai Covaliu și colonelul MApN în rezervă, George Boroi, l-au cocoțat pe Alin Petrache în fruntea celei mai importante structuri a forului olimpic românesc – Comisia Tehnică. 

După ce a plecat pe ușa din dos de la COSR ca urmare a scandalului cu echipamentul contrafăcut de la Rio, după ce a fost dat afară de Gabriela Firea de la CSM București pentru regizarea unei inginerii financiare și după scandalul de la echipa națională de rugby, Petrache a ajuns să analizeze și să supervizeze toată pregătirea loturilor olimpice! Incredibil, dar adevărat!

De asemenea, domnule președinte, nu poate fi omis faptul că acest scandal a fost mușamalizat de poliție, dar atunci Poliția Română era condusă de chestorul Bodgan Despescu, iar azi Despescu dirijează Ministerul Afacerilor Interne din postura de secretar de stat. Mai mult, s-a mai omis și faptul că un rol cheie în mușamalizarea achiziționării echipamentului contrafăcut l-a avut Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) condusă atunci de controversatul tehnocrat garantat de PSD, Bogdan Pușcaș. 

Practic, la acea vrea, ANAP a refuzat să verifice anunțul de licitație postat pe site-ul SEAP în data de 20 aprilie 2016 prin care COSR anunță licitația pentru contractul cadru de „furnizare Echipament sportiv (îmbrăcăminte sport, încălțăminte sport, rucsaci, genți) pentru membrii Delegației Olimpice de vară RIO 2016″.

Astăzi, spre știința dumneavoastră Bogdan Pușcaș este consultantul COSR pentru probleme de licitații și achiziții publice. Astfel spus, la vremuri noi, tot noi! Adică tot Morariu, tot Petrache, tot Despescu, tot Pușcaș. Practic, aceeași Mărie, dar cu altă pălărie! Faptul că nici până acum nu s-a finalizat dosarul acestui scandal prin care România s-a făcut de râs în întreagă lume, demonstrează că președintele Klaus Iohannis a vorbit la pereți și nimeni nu l-a luat în serios. 

Domnule președinte, poate că forul olimpic românesc n-ar trebui să se mai numească Comitetul Olimpic și Sportiv Român ci Clanul Olimpic din Sportul Românesc!?.

1 COMENTARIU

  1. Încă de pe vremea lui Darwin, unii oameni de știință au speculat că oamenii s-au „auto-domesticit” – că am ales parteneri mai puțin agresivi și mai de ajutor, cu rezultatul că am schimbat traiectoria propriei noastre evoluții.
    Intra in sectorul privat al industriei, privește cu adevarat spre efortul muncii lor, al tinerilor voștri, care muncesc cu adevarat 12 ore, in care nu au timp, nici de suplimentul de masa si nici de toilet (WC), nu au concediu întreg…, nici măcar sa-și viziteze părintii, Tinerii trăiesc in condiții nu tocmai optime, cu acel venit minim pe economie. Iar mass- media este muta, politicianul este un tiran.
    Acești tineri au nevoie de atenție.
    Nu ii plânge pe acei pe acei tineri care se joaca de-a învinsul, se distrează prin cluburile de noapte plus cu vacante exotice săptămână.
    Răspunsul pe care Johannis îl așteaptă de patru ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...