Războiul din Ucraina: Bombardamentele continuă, harta zonelor de conflict

Conflicetele armate au continuat în noaptea de luni spre marți în mai multe zone de pe teritoriul Ucrainei, fără ca vreun oraș mare să fie capturat.

Herson, un oraș important din sudul Ucrainei, este atacat, potrivit Serviciului de Stat pentru Comunicații Speciale. Armata rusă a stabilit o serie de puncte de control la periferia orașului.

O unitate militară ucraineană din Okhtyrka a fost bombardată, în acțiune murind cel puțin 70 de soldați ucraineni, a declarat șeful Administrației Regionale de Stat Sumi, Dmytro Zhyvytskyi.

Trei clădiri rezidențiale din regiunea Kiev au fost lovite de rachete balistice. Ca urmare a unui atac aerian rusesc asupra lui Brovary, o rachetă a lovit un cămin și două apartamente din Vasilkiv, Bila Tserkva și Kalynivka, în jurul orei 19.10, potrivit Ministerului de Interne. Mai târziu, în cursul serii, Serviciul de Stat de Urgență a raportat că un atac cu rachetă în Bila Tserkva a distrus un cămin cu trei etaje, în jurul orei 20:30.

Pe plan internațional, noi țări anunță sprijin militar. Finlanda va ajuta Ucraina cu arme și muniții. Transportul va include 2.500 de puști de asalt, 150.000 de gloanțe, 1.500 de arme antitanc și 70.000 de pachete cu alimente, a declarat ministrul Apărării, Antti Kaikkonen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...