Războiul din Ucraina închide sălile de cinematograf din Rusia. Motivul pentru care nu mai funcționează

Numărul sălilor de cinema funcționale din Rusia a scăzut cu mai mult de o treime, anunță publicația rusă „Kommersant”, citând statisticile Asociației proprietarilor de cinematografe din Rusia.

Datele arată că numărul sălilor de cinema care rulau cel puțin un film pe zi în timpul săptămânii a fost la începutul lunii iunie cu o treime mai mic decât la începutul anului.

„Astfel, pe 6 iunie, scăderea cifrei a fost de 36%, la 3,6 mii de săli, față de 5,7 mii de cinematografe pe 5 ianuarie anul acesta. În același timp, în weekend, indicatorul arată o scădere mai puțin pronunțată – pe 4 și 5 iunie a fost de 21% față de perioada similară din ianuarie”, se arată în raport.

Cinematografele folosesc mai puține săli pe măsură ce volumul de conținut scade: cele mai importante studiouri de la Hollywood – Universal, Warner Bros., Disney, Sony și Paramount – au oprit închirierile de filme în Rusia din martie, din cauza războiului din Ucraina.

Potrivit Asociației proprietarilor de cinematografe din Rusia, pentru săptămâna 30 mai – 5 iunie, comparativ cu cifra medie săptămânală din 2021, veniturile din cinematografie au scăzut cu 63%, la 681,4 milioane de ruble, iar prezența – cu 57%, la 1,2 milioane de oameni.

Reducerea numărului de săli operaționale nu înseamnă neapărat închiderea sau conservarea completă a acestora, a declarat reprezentantul rețelelor „Cinema Park” și „Formula Cinema” (OS).

„Vom folosi sălile după cum este necesar. De exemplu, de luni până miercuri într-un cinema multi-plex, patru dintre cele 12 săli s-ar putea să nu funcționeze și toată lumea să lucreze în weekend. Aproximativ 17% din săli au fost închise pentru mai mult de zece zile în luna mai”, a spus el.

Lanțul a închis două cinematografe din Moscova, „dar aceasta este o ultimă soluție”, a spus acesta. Față de iunie 2021, veniturile rețelei s-au înjumătățit în aceeași perioadă a acestui an.

În aprilie, Asociația Cinematografelor din Rusia anunța că jumătate din sălile de cinematograf din Rusia s-ar putea închide în viitorul apropiat. Motivul este generat de lipsa filmelor artistice, din cauza boicotului companiilor producătoare internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole