Războiul din Ucraina: Lider militar rus, ucis în luptă

Unul dintre comandanții ruși care conduc operațiunile de invadare a Ucrainei a fost ucis în luptă. Originar din micuța republică Mordovia, din zona de est a Federației Ruse, moartea sa afost anunțată chiar de președintele statului.

Artem Zdunov, care conduce Republica Mordoviană a Rusiei, a anunțat public moartea colonelului rus Viktor Isaikin.

Pentru îndeplinirea unei misiuni de luptă în timpul unei operațiuni speciale de asistență a republicilor populare din Donbass (cum e denumită invazia în spațiul rusesc – n.red.), compatriotul nostru, originar din satul Ardatov, a murit”, a anunțat Zdunov.

Cu o suprafață de 26.000 km pătrați, Mordovia are o populație de mai puțin de 800.000 de locuitori. Statul este puternic rusificat: conformi rezultatelor recensământului din 2002, rușii formează majoritatea populației (60,8%), în vreme ce mordvinii reprezintă 31,9% fin populația republicii.

Dispariția colonelului Isaikin nu este prima lovitură dată la vârful armatei ruse invadatoare și a aliaților săi. Generalul cecen Magomed Tushayev a fost ucis în acțiune în Hostome iar un comandant de tanc rus din brigada 35 pușcași motorizați, maiorul Leonid Petrovici Șchetkin, a fost capturat, conform forțelor armate ale Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole