Războiul din Ucraina: Mănăstire ortodoxă istorică, bombardată. Până acum, au fost avariate sau distruse 113 biserici

Mănăstirea ”Tuturor Sfinților” din lemn, dintr-un complexul monahal din Donețk, a fost distrusă în urma bombardamentelor din Ucraina.

Acest complex monahal, istoric, din secolul al XVII-lea, a mai fost lovit în timpul acestui război, o călugăriță și doi călugări fiind uciși.

Președintele Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că distruge în mod deliberat și sistematic cultura ucraineană și moștenirea istorică, împreună cu infrastructura socială: locuințe și tot ceea ce este necesar pentru o viața normală, transmite Euronews.

De asemenea, președintele Zelenski a mai precizat că 113 biserici au fost avariate sau distruse în urma invaziei ruse, inclusiv unele așezăminte monahale care au supraviețuit atacurilor din al Doilea Război Mondial. “Artileria rusă a lovit din nou Lavra Svyatohirsk din regiunea Donețk astăzi. A distrus Mănăstirea Tuturor Sfinților. A fost sfințită în 1912. A fost distrusă pentru prima dată în epoca sovietică. Mai târziu a fost refăcută pentru a fi arsă, acum, de armata rusă”, a declarat liderul ucrainean.

Așezarea monahală Svyatohirsk Lavra datează din 1627. Mănăstirea Tuturor Sfinților a fost construită din lemn în 2009 pentru a o înlocui pe cea distrusă în 1947.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole