Războiul din Ucraina: McDonalds părăsește Rusia, după mai bine de trei decenii

Lanțul fast-food McDonalds a declarat, luni, că a început un proces de vânzare a tuturor restaurantelor din Rusia, părăsind această țară după mai bine de 30 de ani, în urma invaziei din Ucraina, transmite Reuters.

Decizia de a vinde activele din Rusia, inclusiv pe cea din Piața Pușkin din centrul Moscovei, marchează o retragere majoră a unui brand occidental emblematic.  McDonald’s a declarat că urmărește să-și vândă toate restaurantele din Rusia unui cumpărător local, dar va continua să păstreze marca comercială.

Potrivit Associated Press, procesul de vânzare a afacerii McDonald’s din Rusia include 850 de restaurante și 62.000 de angajați, fiind cea mai recentă corporație occidentală importantă care părăsește Rusia de când aceasta a invadat Ucraina, începând din luna februarie.

„Criza umanitară cauzată de războiul din Ucraina și mediul de operare imprevizibil precipitat au determinat McDonald’s să concluzioneze că deținerea continuă a afacerii în Rusia nu mai este sustenabilă”, a spus McDonald’s, citat de Reuters.

McDonald’s a fost primul restaurant fast-food american care s-a deschis în Uniunea Sovietică, care s-a prăbușit în 1991. Decizia McDonald’s de a pleca vine în contextul în care alți giganți americani din alimentație și băuturi, inclusiv Coca-Cola, Pepsi și Starbucks, au întrerupt sau au închis operațiunile în Rusia, după sancțiunile occidentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...