Războiul din Ucraina: McDonalds părăsește Rusia, după mai bine de trei decenii

Lanțul fast-food McDonalds a declarat, luni, că a început un proces de vânzare a tuturor restaurantelor din Rusia, părăsind această țară după mai bine de 30 de ani, în urma invaziei din Ucraina, transmite Reuters.

Decizia de a vinde activele din Rusia, inclusiv pe cea din Piața Pușkin din centrul Moscovei, marchează o retragere majoră a unui brand occidental emblematic.  McDonald’s a declarat că urmărește să-și vândă toate restaurantele din Rusia unui cumpărător local, dar va continua să păstreze marca comercială.

Potrivit Associated Press, procesul de vânzare a afacerii McDonald’s din Rusia include 850 de restaurante și 62.000 de angajați, fiind cea mai recentă corporație occidentală importantă care părăsește Rusia de când aceasta a invadat Ucraina, începând din luna februarie.

„Criza umanitară cauzată de războiul din Ucraina și mediul de operare imprevizibil precipitat au determinat McDonald’s să concluzioneze că deținerea continuă a afacerii în Rusia nu mai este sustenabilă”, a spus McDonald’s, citat de Reuters.

McDonald’s a fost primul restaurant fast-food american care s-a deschis în Uniunea Sovietică, care s-a prăbușit în 1991. Decizia McDonald’s de a pleca vine în contextul în care alți giganți americani din alimentație și băuturi, inclusiv Coca-Cola, Pepsi și Starbucks, au întrerupt sau au închis operațiunile în Rusia, după sancțiunile occidentale.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole