Războiul gunoaielor din Sectorul 1 intră în faza stării de alertă sanitară

Publicat: 04 iun. 2021, 15:28, de Cezar Amariei, în ACTUALITATE , ? cititori
Războiul gunoaielor din Sectorul 1 intră în faza stării de alertă sanitară

Autoritățile ar putea declara stare de alertă sanitară în cazul Sectorului 1, unde de câteva zile nu se mai ridică gunoiul menajer. Această decizie este o soluție de moment, până la trecerea la o bază nouă contractuală juridică, spune ministrul Mediului, Tzancos Barna.

Am vorbit zilele acestea de mai multe ori cu dna. primar. Știu care este situația. Știu că este o situație complicată din punct de vedere juridic, dar din punctul nostru de vedere, al ministerului, cel mai important lucru este ca serviciul de salubrizare să fie prestat în continuare, în ciuda faptului că cele două entități au o dispută juridică. Vom avea săptămâna viitoare o întâlnire pe această temă pentru a ne asigura că serviciul este prestat în continuare, deșeurile, gunoaiele nu rămân pe stradă”, spune Tzancos Barna.

El apreciază că declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situației sanitare este „o soluție de moment”.

Am mai avut o situație similară într-un sector unde s-a închis o stație de sortare. Ajută pe moment această intrare în stare de alertă, până la trecerea la o bază nouă contractuală juridică”, adaugă ministerul Mediului.

Primarul Clotilde Armand a cerut vineri Prefecturii București declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situației sanitare.

Am solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate. În paralel, am purtat discuții cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 și am ajuns la un acord. Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Primarul Armand le solicită cetățenilor să reclame problemele legate de serviciul de salubrizare.

Vă rog să sunați la Poliția Locală Sector 1 și continuați să reclamați neridicarea gunoiului Dvs. Este foarte important acest lucru. O să vă explic mai târziu de ce. Știu că nu este cea mai confortabilă situație: vă citesc mesajele, umblu zilnic în sector și văd cu ochii mei ce se întâmplă. Dar de asta suntem noi aici. Să rezolvăm problemele. Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor va lua curând sfârșit. Vă promit”, a precizat Clotilde Armand.