Răzvan Burleanu candidează la Consiliul FIFA

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, va candida pentru un post în Consiliul FIFA. Burleanu a fost mandatat luni de Comitetul Executiv FRF să participe la alegerile din 2 martie 2021 când vor fi votați reprezentanții pentru cele 4 locuri vacante dedicate confederației europene în conducerea FIFA.

Consiliul FIFA este condus de președintele forului mondial, Gianni Infantino, și este alcătuit din 36 de Conform datelor prezentate luni seara pe pagina oficialăr a FRF, prezentanți ai confederațiilor continentale.

Conform datelor prezentate pe pagina oficială a FRF, Răzvan Burleanu candidează pentru un mandat de 4 ani în cadrul celei mai importante organizații fotbalistice internaționale iar obținerea acestuia aduce și poziția de membru al Comitetului Executiv UEFA. Candidatura este o premieră pentru România, de la afilierea FRF la FIFA în 1923 până azi.

Președintele FRF conduce din 2017 grupul de lucru UEFA-Uniunea Europeană, iar anul trecut a fost numit de UEFA în grupul de lucru dedicat strategiei comerciale pentru competițiile la nivel de echipe naționale.

Este din 2019 președintele Comisiei Media UEFA, funcție în care a fost numit după activitatea de prim-vicepreședinte al Comisiei de Marketing UEFA.

Detalii despre alegeri

UEFA are 9 reprezentanți în Consiliul FIFA, președintele UEFA fiind membru de drept (Aleksander Ceferin – Slovenia). Totodată, Statutul FIFA impune un membru din spațiul britanic (urmează să fie desemnat) și o reprezentantă pentru fiecare confederație continentală (Evelina Christillin – Italia, al cărei mandat expiră în 2021).

În 2021 expiră mandatul a 4 din ceilalți 6 membri care reprezintă Europa. Aceștia sunt Fernando Gomes (Portugalia), Alexey Sorokin (Rusia), Georgios Koumas (Cipru) și Dejan Savicevic (Muntenegru). Alți doi membri sunt Noel Le Graet (Franța) și Sandor Csanyi (Ungaria).

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 2 decembrie 2020. Toți cei 4 membri ale căror mandate expiră în 2021 își pot depune candidatura pentru un nou mandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...