Reacția consilierului ministrului Sănătății la demitere: „Cîțu, mizerabil până la capăt!”

Ștefan Voinea, consilierul fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a avut o scurtă reacție extrem de dură la adresa premierului care i-a demis șeful.

„Cîțu, mizerabil până la capăt!”, a postat Voinea pe pagina de Facebook.

Consilierul a fost în centrul unui imens scandal generat de publicarea unor date din Registrul Electronic Național de Vaccinări. În urma gestului său s-a pus problema demiterii lui Voiculescu și a fost formulată o sesizare penală.

Fostul ministru i-a luat apărarea consilierului, susținând că accesul a fost limitat la date statistice, fără caracter secret, adică la informații publice, care pot fi accesate de orice persoană.

„Ștefan Voinea a fost implicat în proiectul de transparentizare a datelor despre pandemie și vaccinare, fiind indicat ca persoană de contact în acest sens. Informațiile accesibile Ministerului Sănătății din RENV nu se încadrează în niciuna dintre excepțiile prevăzute de Legea 544/2001 și nici nu există o secretizare a acestor date”, se arăta într-un comunicat de presă transmis pe 9 aprilie.

Corpul de control a sesizat Parchetul

Reacția a venit după ce Corpul de control al Prim-ministrului a sesizat Ministerul Public „in rem” privind accesul în Registrul Electronic Național de Vaccinări.

Ministrul Sănătății a declarat, în urmă cu o lună, că „i-a dat voie” consilierului onorific Ștefan Voinea să accese date din Registrul Național de Vaccinări și susținea că acesta „avea dreptul legal să acceseze date”.

„Evident că i-am dat voie. A fost una dintre atribuțiile sale. Evident că de asta se ocupa. Avea dreptul legal să acceseze datele. Nu vorbim despre date secrete. Nu sunt date clasificate. Ministerul Sănătății a făcut solicitare la INSP. Lucrurile sunt cât se pote de clare. Accesul este al ministerului Sănătății, nu al unei persoane sau alta”, declara atunci ministrul Sănătății.

Președintele României a semnat miercuri decretul de înlocuire din funcție a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Solicitarea fusese transmisă de premierul Florin Cîțu, miercuri dimineață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...