Reacția ministrului Sportului, Eduard Novak, după medalia de aur obținută de David Popovici la Campionatele Mondiale de nataţie

Ministrul Sportului, Eduard Novak, s-a arătat impresionat de performanța reușită de înotătorul David Popovici, luni, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta.

‘Fenomenal acest sportiv! Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui şi i-au dat putere! David Popovici este primul nostru campion mondial de seniori, într-o probă masculină, cu un nou record, de 1:43.21 min. I-am transmis felicitările mele şi cât de mândri suntem de el! Mulţumim, David! Felicitări, abia ai început să scrii istorie în nataţie! Mai ai înainte multe pagini de glorie. Felicitări şi celor care îţi sunt aproape şi te ajută să zbori!”, a scris Novak pe pagina sa de Facebook.

Înotătorul român David Popovici (17 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100.

Sportivul legitimat la CS Dinamo a stabilit un nou record mondial de junior. Acesta a adus primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai avea până acum două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de trei medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...