Reacția oficială a ANP la situația lui Liviu Dragnea din Penitenciarul Rahova

Având în vedere dezbaterile publice care-l vizează pe Liviu Dragnea, aflat încarcerat în Penitenciarul Rahova, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a transmis oficial un punct de vedere în care asigură că sistemul asigură, în conformitate cu prevederile legale, respectarea demnității umane.

„Sistemul administrației penitenciare asigură, în conformitate cu prevederile legale și în condiții care garantează respectarea demnității umane, aplicarea regimului de detenție și a tratamentului recuperativ în mod unitar, nediscriminatoriu, pentru toate persoanele private de libertate. Persoanele condamnate beneficiază de asistență medicală, tratament și îngrijiri în mod gratuit sau contra cost, în condițiile legii, la cerere sau ori de câte ori este necesar, conduita terapeutică fiind stabilită de personalul medical propriu sau cel al unităților sanitare din afara sistemului penitenciar, după caz. Totodată, în considerarea aceleiași perspective de legalitate, dreptul la plimbarea zilnică și cel de participare la activități de reintegrare socială se asigură în conformitate cu prevederile Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal. Subliniem că, prin activitatea judecătorului de supraveghere a privării de libertate, desfășurată la nivelul unității penitenciare, exercitarea drepturilor prevăzute de Lege pentru persoanele custodiate este permanent supusă supravegherii și controlului legalității”, a transmis ANP, ]ntr-un punct de vedere oficial.

Avocatul Flavia Teodosiu susține că Liviu Dragnea avea programat un consult pe data de 30 iunie, vizită medicală ce nu a mai avut deloc loc. În data de 25 iunie în spațiul public a apărut un interviu pe care Dragnea l-a acordat fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu. În urma acelui material Dragnea a fost sancționat administrativ şi disciplinar.

Dragnea n-ar fi știut că acordă un interviu

Fostul președinte al Partidului Social Demcorat (PSD), Liviu Dragnea, a contestat în instanță interdicția de a mai munci în atelierul auto al închisorii. Încarcerat în Penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea a fost audiat, marți, 8 septembrie a.c., prin videoconferință, la Judecătoria Sectorului 5.

Lui Liviu Dragnea i s-a suspendat dreptul de a mai munci în atelierul auto al închisorii după interviul pe care l-a acordat din Penitenciarul Rahova fostei sale consiliere, actual jurnalist Realitatea PLUS.

La audieri Liviu Dragnea a explicat că nu a știut de la început că acea conversație pe Skype cu Anca Alexandrescu va fi difuzată, spunând că ulterior a fost informat.

Încarcerat în Penitenciarul Rahova


Fostul lider PSD Liviu Dragnea a depus, pe 27 august, două acțiuni la Judecătoria Sectorului 5 prin care contestă interdicţia dreptului de a mai munci la atelierul penitenciarului Rahova.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...