Reacția prefectului de Timiș după incendiul de la fosta fabrică de țigări a lui Taher Iskandarani

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, a anunțat că incendiul izbucnit aseară la fosta fabrică de țigări a lui Taher Iskandarani, dat în urmărire internaţională după ce a fost condamnat tocmai pentru contrabandă cu ţigări, a fost lichidat. Prefectul dă de înțele că la mijloc s-au întâmplat lucruri nu tocmai curate.

Potrivit ISU Timiş, incendiul a izbucnit într-o hală în care erau depozitate aparate de jocuri electronice şi a existat riscul să se extindă la un alt compartiment al halei, unde erau depozitate azotat de amoniu lichid şi pesticide, însă acestea au fost îndepărtate de pompieri, pentru a nu exista pericolul unei explozii.

Hala afectată face parte din fosta fabrică de ţigări care i-a aparţinut lui Taher Iskandarani. Acesta a fost condamnat în anul 2014 la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul de contrabandă cu ţigări în care a fost judecat pentru că a prejudiciat statul cu aproximativ două milioane de lei. Taher Iskandarani, care a avut mai multe afaceri în zona Banatului, a fugit din ţară, fiind dat în urmărire internaţională.

Prefectul județului Timiș, Mihai Ritivoiu a scris, într-o postare pe Facebook, că a fost arsă o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi.

“La fața locului mai este prezent un echipaj ISU pentru stingerea ultimelor focare mocnite. Suprafața incendiată este de aproximativ 9.000 metri pătrați. Au fost folosite 27 de autospeciale.

Începând de astăzi de la prânz, după stingerea completă a focului, echipe de la ISU şi criminalişti de la IPJ vor demara cercetările (audieri, colectare de probe).

Primele informații indică lipsa autorizației de securitate la incendiu şi lucrări neautorizate de compartimentare a clădirii. Am cerut exigență maximă organelor de control”, a scris prefectul pe pagina sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...