Realitate: Adevărul usturător despre Paris, dezvăluit chiar de cetățenii orașului

Mulți dintre parizieni, respectiv 84% dintre ei, consideră că orașul lor este murdar, iar 73% spun că sunt „nemulțumiți” de modul în care Capitala este curățată și întreținută, potrivit unui sondaj. 

Sondajul Ifop publicat de Journal du Dimanche arată că cetățenii sunt furioși pe primarul Anna Hidalgo. „Problema mizeriei din Paris este o piatră în pantoful candidatului socialist”, subliniază François Kraus, directorul Ifop. „Este una dintre bilele negre ale bilanțului. Cu atât mai mult cu cât senzația de mizerie crește, în ciuda multiplelor sale anunțuri”. Studiul a fost comandat și finanțat de Union Parisienne, un grup de asociații care face parte din mișcarea #SaccageParis, care denunță pe rețelele sociale murdăria și „urâțenia” capitalei. Utilizatorii hashtag-ului anti-Hidalgo, denunță „anarhia organizată”, „abandonul cartierelor” sau „atitudinea dogmatică a primăriei”.

Devine din ce în ce mai rău

Sondajul confirmă că marea majoritatea parizienilor cred că orașul se află într-o stare deplorabilă, nu este întreținut și este abandonat”, spune Rudy Maroudin, purtătorul de cuvânt al asociației. „Și devine din ce în ce mai rău. Mai rău!”. Un locuitor din Porte d’Aubervilliers (18), care a votat cu Anne Hidalgo, „nu mai suportă această situație jalnică”, pe care o definește ca fiind mai rea decât în ​​Mogadiscio – capitala Somaliei”.

Potrivit Ifop, cei mai nemulțumiți dintre parizieni sunt cei care locuiesc în cartiere muncitoare (18, 19, 20), unde 90% dintre cei chestionați consideră că Parisul este murdar, față de 74% în vestul orașului. „Cu cât suntem mai în dreapta în spectrul politic, cu atât suntem mai nemulțumiți”, arată sondajul. Categoriile modeste sunt cele mai critice (96%). François Kraus observă „câteva mici diferente geografice, sociale și politice, dar, în general, nemulțumirea este masivă”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole