Recensământ 2022: Cum afli dacă ești pe „lista neagră”

Două milioane de chestionare, dintre cele 11 milioane completate online în etapa de auto-recenzare, au fost invalidate. Iată cum poţi verifica dacă te numeri printre ghinioniştii care trebuie să dea acum nas în nas şi cu recenzorul sau au de plătit amendă.

Mulţi dintre cei care cei care completat şi trimis chestionarele online nu ştiu că de fapt figurează ca nerecenzaţi, din cauza unor răspunsuri incompletre, deoarece platforma nu anunţă aceste situații.

Cei de la Institutul Naţional de Statistică recunosc că a existat o scăpare în realizarea platformei. Aceasta nu ar fi trebuit să permită trimiterea chestionarelor incomplete.

Cei care au completat chestionarul online şi vor să verifice dacă aceasta a fost înregistrat trebuie să intre pe site-ul recensamantromania.ro, acolo unde s-au şi autorecenzat.

Dacă chestionarul a fost completat corect vor primi o dovadă de autorecenzare.

Dacă acesta nu a fost validat, va apărea un mesaj privind neefectuarea autorecenzării. Mulți români nu au verificat acest lucru şi nu ştiu că datele lor au fost introduse în baza de date.

Deși au primit un mail de mulţumire pentru participare, acesta nu confirmă validarea datelorşi vor trebui să aştepte recenzorul acasă, din 17 iulie, potrivit Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...