Recital desfășurat cu 80 de ani în urmă, „reluat” într-un amplu eveniment la Muzeul Colecțiilor de Artă din București

Compozitorul Mihail Jora (1881-1951) este omagiat astăzi de Muzeul Colecțiilor de Artă, printr-un eveniment intitulat „Mihail Jora – Timpul care apropie”. Evenimentul este dedicat împlinirii a 130 de ani de la naștere și a 50 de ani de la decesul muzicianului.

Mihail Jora a fost compozitor și dirijor, rector al Academiei Regale de Muzică din București, director muzical al Societății Române de Radiodifuziune şi membru titular al Academiei Române. În acest context, luni, 8 noiembrie 2021, la Muzeul Colecțiilor de Artă are loc reiterarea recitalului desfășurat cu 80 de ani în urmă, pe 8 noiembrie 1941. Concertul din 1941 fusese organizat de Constantin Silvestri pentru sărbătorirea maestrului Mihail Jora, care împlinise 50 de ani. La recitalul aniversar din anul 1941 asistase și marele compozitor și violonist George Enescu.

Ideea evenimentului a fost lansată de Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali

Evenimentul care se desfășoară luni, 8 noiembrie 2021, începe la ora 18. Ideea evenimentului a fost lansată de Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali. Lucrări semnate de Mihail Jora și Constantin Silvestri vor fi interpretate de unii dintre cei mai apreciați artiști ai momentului. Aceștia sunt pianistul Daniel Ciobanu – laureat al Concursului Internațional „Arthur Rubinstein” de la Tel Aviv, soprana Laura Tătulescu – o artistă cu o carieră ce se derulează pe marile scene internaționale, pianista Raluca Știrbăț, violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga, muzicieni recunoscuți pentru activitatea lor susținută de promovare a muzicii noastre în România și în lume.  

Recitalul va fi transmis în direct pe site-ul Uniunii Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România. Site-ul se va lansa cu ocazia evenimentului de luni, 8 noiembrie. Recitalul va fi transmis și pe paginile de facebook ale UCRRM, Radio România Muzical și Muzeului Național de Artă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...