Recoltă de 150 hectare de porumb, compromisă de secetă, donată ca furaje crescătorilor de animale

Publicat: 29 iul. 2022, 08:15, de Sorin Costea, în News , ? cititori
Recoltă de 150 hectare de porumb, compromisă de secetă, donată ca furaje crescătorilor de animale

O familie de fermieri din comuna Corod, județul Galați, a luat decizia de a renunța la cultura de 150 de hectare de porumb compromisă de secetă și a anunțat pe reţelele de socializare că o donează crescătorilor de animale din zonă, care sunt puși în situația de a-și reduce efectivele de animale din cauză că nu mai au cu ce să le hrănească.

„Datorită lipsei precipitaţiilor a ajuns în faza asta. Chiar dacă mai vine o ploaie nu mai poate fi salvată. Am luat decizia împreună cu ginerele meu care se ocupă de asociaţie să dăm recolta la fermieri. Am zis că e păcat să o lăsam pe câmp, să moară aici. Până la urmă, prin gestul pe care l-am făcut, salvăm câte ceva din fermele de animale, care duc o mare lipsă de furaje datorită secetei”, a declarat Dan Tenie, care este și primarul comunei Corod.

Donația familiei de fermieri este salvatoare pentru foarte mulți crescători de animale din zonă, care sunt nevoiți șă își reducă efectivele de animale deoarece, tot din cauza secetei, reușesc cu greu să găsească hrană pentru animale.

„Ideea este foarte binevenită ideea pentru că porumbul ăsta arată mai bine ca al meu care e tot uscat şi abia reuşesc să fac faţă. Am avut 100 de vaci de carne, dar acum mai am 64. Sunt nevoit să reduc efectivul de animale la 70% din cauza lipsei furajelor”, spune Cristian Sbârnea, fermier și crescător de animale.

Și alți crescători de animale din zona comunei Corod, situată în apropierea Tecuciului, au dat curs invitației și au început recoltarea.

Paguba suportată de familia primarului Dan Tenie prin distrugerea celor 150 de hectare cultivate cu porumb este estimată la 600.000 de lei.