Recomandări pentru turiștii români care-și petrec concediul în Bulgaria

Ambasadorul României în Bulgaria, Ion Gâlea, îi sfătuiește pe turiștii români să se informeze asupra situației epidemiologice din Bulgaria și să aibă asupra lor cardul european de sănătate sau o  altă formă de asigurare medicală care să acopere inclusiv riscul infectării cu noul coronavirus.

Un nou ordin privind condițiile de călătorie în Bulgaria a intrat în vigoare vineri, 31 iulie, și este valabil până la 31 august. Nu există restricții pentru cetățenii români care sosesc din România sau din orice stat membru UE. Însă persoanele care au ca punct inițial al călătoriei spre Bulgaria anumite state din regiune ce nu sunt membre UE – printre care Republica Moldova și Serbia – trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test COVID efectuat cu 72 de ore înainte de momentul intrării în Bulgaria.

„Cetățenilor români le recomand să se informeze cu privire la situația epidemiologică. Cu titlul de exemplu, menționez: astăzi s-au înregistrat 265 de cazuri, dintre care 51 au fost în Sofia, 48 în regiunea Dobrici, 46 în regiune Varna, 7 în regiunea Burgas. De asemenea, recomand cu tărie cetățenilor români să aibă asupra lor cardul european de sănătate sau o altă formă de asigurare, care să acopere inclusiv riscul infectării cu acest COVID-19”, a declarat vineri, la Digi24, ambasadorul României în Bulgaria, Ion Gâlea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...