Recompense în bani pentru soldații ruși care distrug tancurile occidentale din Ucraina

Primii soldaţi care distrug sau capturează tancuri de fabricaţie occidentală în Ucraina vor fi recompensați de o companie rusă, care a anunțat că va oferi cinci milioane de ruble (72.000 de dolari) în numerar.

Statele Unite, Germania, dar și alte state europene vor trimite Ucrainei zeci de tancuri de luptă avansate în următoarele câteva luni pentru a ajuta la creşterea capacităţii militare a Ucrainei. Ar putea dura, însă, câteva luni până când va fi trimisă cea mai mare parte a livrărilor promise.

Kremlinul a criticat decizia de trimitere a tancurilor de luptă, considerând-o o escaladare periculoasă a conflictului, potrivit News.ro.

O companie rusă, Fores, cu sediul în Urali, care produce un material folosit în industria petrolieră, a anunțat că oferă o recompensă militarilor ruşi care „capturează sau distrug” tancurile Leopard 2 de fabricaţie germană sau Abrams de fabricaţie americană. Fores va plăti cinci milioane de ruble primului soldat rus care va distruge unul dintre tancuri şi 500.000 de ruble (7.200 de dolari) pentru toate atacurile ulterioare.

În același timp, compania va plăti o recompensă de 15 milioane de ruble (215.000 de dolari) pentru avioanele de luptă de fabricaţie occidentală care vor fi doborâte, în cazul în care acestea vor fi livrate vreodată Ucrainei

Ministerul rus al Apărării a susţinut că a distrus sute de piese de armament occidental, însă, Kievul a respins declaraţiile, subliniind, de exemplu, că Rusia spune că a distrus mai multe platforme de lansatoare de rachete HIMARS, fabricate în SUA, decât cele care au fost livrate vreodată.

Conducerea de la Kremlin a mai anunțat recent că oferă familiilor soldaților ruși care au murit în războiul din Ucraina drept compensaţie o sumă de 5 milioane de ruble (68.800 de dolari) pentru fiecare caz de deces. Pentru soldații care au fost răniți sau au suferit traume în timpul războiului, suma alocată este de 3 milioane de ruble (41.300 de dolari)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...