Avere: Cine este cea mai bogată femeie din lume?

Cea mai bogată femeie din lume, aflată în primii 12 miliardari ai lumii, este MacKenzie Scott, fosta soție a fondatorului Amazon, Jeff Bezos.

Până în această săptămână, pe locul 1 se afla moștenitoarea imperiului L’Oreal, Françoise Bettencourt Meyers. Scott este fosta soție a lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cel mai mare retailer online din lume. Ea a marcat această performanță la o săptămână după ce fostul ei soț a devenit primul pământean care are 200 de miliarde USD, potrivit New York Post. Chiar dacă i-a cedat o parte din acțiunile deținute la Amazon fostei soții, Jeff Bezos tot a devenit cel mai bogat om din lume.

MacKenzie Scott deține o participație de 4 % din Amazon. După divorț, i-a revenit 25 % din participația familiei în această companie. Acțiunile și alte proprietăți reprezintă o avere de 68 de miliarde de dolari pentru Scott, care este, totodată a 12-a cea mai bogată persoană de pe planetă.

O mare parte din avere va fi folosită în scopuri caritabile

După divorțul din 2019, Scott era a patra cea mai bogată femeie din lume, după Bettencourt Meyers, Alice Walton din familia Walmart și Jacqueline Badger Mars, moștenitoare a imperiului Mars. La scurt timp după ce a divorțat de Bezos, MacKenzie și-a reluat numele de fată –  Scott. Ulterior, ea a anunțat o serie de acte caritabile importante. Scott a acordat fonduri unor colegii afro-americane și a semnat Giving Pledge, prin care se obligă ca o mare parte din averea sa să fie folosită în scopuri caritabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...