Record: Un film istoric din China a dat lovitura la nivel mondial

“The Eight Hundred”, o dramă care are loc în Shanghai în timpul invaziei japoneze în China din 1937, a adus încasări de 428 milioane dolari în prima lună de rulare în cinematografe, potrivit The Guardian.

Pelicula a fost scoasă dintr-un festival de film, cenzurată la un moment dat de statul chinez, iar acum e considerată lovitura anului. Drama istorică constituie până acum filmul cu cele mai mari încasări din 2020, după cum notează Financial Times. Proiecțiile realizate de partidul comunist chinez au ajutat filmul să ajungă la încasări care le-au depășit pe cele ale filmului „Bad Boys for Life” al companiei Sony (a câștigat până acum 425 de milioane de dolari, potrivit Box Office Mojo).

Vizionat la întruniri

Filmul, care a fost lansat pe 21 august, a depășit cu mult vânzările de bilete din China pentru remake-ul „Mulan” al companiei Disney și pentru filmul „Tenet” al lui Christopher Nolan, de la Warner Bros, care au rulat amândouă în China luna trecută. Wen Bai, un comentator independent de film, spune că succesul filmului chinez s-a datorat parțial momentului, deoarece „mulți oameni nu au mai fost la cinema de mult timp”, dar și faptului că spectatorii chinezi au fost dezamăgiți de alte oferte.

Filmul companiei Huayi Brothers, cea mai veche companie privată de producție din China, este considerat de presa de stat chineză drept un film „patriotic”, fiind vizionat la întrunirile comitetului Partidului Comunist. Fapt ce a făcut The Guardian să se întrebe dacă “este acesta un film de război exaltant sau o propagandă slabă?”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...