Rectorul UDJ Galaţi renunţă să candideze pe listele PSD la alegerile parlamentare

Rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, Lucian Georgescu, a decis să nu se mai înscrie în lupta electorală pentru un loc de deputat. Hotărârea a fost anunțată în plin proces de validare a candidaților de către Consiliul Politic Naţional al PSD.

Aflat pe poziţia a cincea pe lista PSD Galați la Camera Deputaţilor, Lucian Georgescu a anunţat, marţi, printr-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook, că nu-și mai înscrie candidatura.

„În urma unei largi consultări cu echipa de conducere din Universitatea ‘Dunărea de Jos’ din Galaţi, am luat decizia să renunţ la candidatura pentru alegerile parlamentare din partea PSD. Am avut în vedere responsabilităţile complexe de management şi strategia de dezvoltare a universităţii, care necesită prezenţa efectivă a rectorului în Galaţi”, a spus Georgescu.

Acesta ocupa locul al cincilea pe lista PSD Galaţi pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, la Camera Deputaţilor. În total, judeţul Galaţi are patru funcţii de senator şi nouă de deputat.

La alegerile locale din 27 septembrie, PSD a obținut președinția CJ Galați, primăria municipiului Galați și majoritatea în Consiliul Județului și Consiliul Local. În acest context, la care mai adăugăm faptul că în prezent PSD Galaţi are două mandate de senator şi cinci de deputat, poziția propusă lui Gerogescu putea fi considerată a avea șanse să fie eligibilă.

Actualul rector al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a ocupat în 2017 și funcția de ministru al Cercetării şi Inovării.

Marți seara, Consiliul Politic Naţional al PSD s-a întrunit la București pentru a valida propunerile social-democrate pentru alegerile parlamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...