Lista candidaților PSD la parlamentare, decisă astăzi

Propunerile social-democrate pentru alegerile din 6 decembrie vor fi validate, marți, de Consiliul Politic Naţional al PSD. Liderii partidului promit că principalul criteriu va fi cel al excelenței, al specialiștilor în domeniu.

Într-o conferință de presă susținută luni, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că sunt zone în care încă nu s-au finalizat propunerile și că toate vor fi aprobate marţi.

„Listele finale se vor vota mâine (marţi – n.r.) în cadrul Consiliului Politic Naţional”, a precizat Ciolacu într-o conferinţă de presă.

Liderii social – democrați promit un alt profil al parlamentarilor, motivând că doar astfel s-ar putea recâștiga încrederea în această instituție.

„În ultima vreme, Parlamentul a fost într-un război ba cu Palatul Victoria, ba cu Palatul Cotroceni. Credem că nu este normal așa ceva. O democrație fără Parlament este o democrație șchioapă, ori recâștigarea demnității Parlamentului, dincolo de ambițiile unor politicieni vremelnici, este prin aducerea de specialiști”, care a mai spus că principiul rudeniei nu intră printre criteriile de selecţie, „dar acesta poate fi învins de excelenţă”.

Cât privește candidaţii la alegerile locale care nu au câştigat, dar doresc un loc eligibil la parlamentare, Ciolacu a precizat că va exista o analiză. „Există astfel de cazuri şi în Bucureşti, sunt oameni specialişti care, în urma unor anumite jocuri politice, nu au câştigat. Presupun că se vor regăsi astfel de cazuri şi la celelalte partide”, a adăugat el.

Consiliul Politic Naţional al PSD se va reuni de la ora 17.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...