Vasile Dâncu, legat de nepotismele PSD: „Principiul rudeniei nu poate bloca un tânăr care vrea să facă politică”

Faptul că fiica lui Vasile Gliga, liderul PSD Mureș, ar putea fi nominalizată pentru un post eligibil de parlamentar, a fost catalogat drept făcând parte din „noua filosofie” social – democrată, în care meritocrația șterge gradul de rudenie.

Întrebat dacă Dumitrița Gliga, fiica liderului PSD Mureș, s-ar încadra în criteriile de eligibilitate să candideze la alegerile parlamentare, avându-se în vedere că în această legislatură este deja prezent ginerele lui Gliga, Aurel Horea Soporan, liderii social-democrați au vorbit despre „noua filosofie”, permisivă cu valorile.

Într-o conferință de presă susținută astăzi, Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD, a anunțat că propunerile se votează deja în județul Mureș, rezultatele urmând a fi validate până mâine.

„Principiul rudeniei nu intră printre restricțiile aprobate. Atunci când este vorba de specialiști cunoscuți, principiul rudeniei nu poate bloca un tânăr care vrea să facă politică. Noua noastră filosofie, atunci când vorbim despre bătălia dintre părinți și copii, este între mediocritate și excelență. Excelența poate să anuleze acest principiu, al rudeniei”, a spus Dâncu, în momentul în care a fost întrebat de posibila candidatură a fiicei lui Gliga.

La alegerile locale din 27 septembrie, Dumitrița Gliga a candidat pentru postul de președinte al Consiliului Județului Mureș, după ce Curtea de Apel Mureș a decis definitiv respingerea candidaturii lui Vasile Gliga, pentru același post. Președintele PSD Mureș a fost condamnat la închisoare pentru infracțiuni legate de funcția publică exercitată și are interdicție, până în 16 noiembrie 2020, să mai ocupe o funcție sau demnitate publică.

Dumitrița Gliga a încheiat competiția electorală pe poziția a treia, postul fiind ocupat de Ferenc Peter, candidatul UDMR.

Despre alte situații controversate legate de propunerile PSD puteți citi aici.

1 COMENTARIU

  1. Rationamentul lui Dancu este fals.Ca in orice profesie si in politica daca doresti sa te califici sa ai o pregatire temeinica incepi de la lipit afise si urci treaptacu treapta pana in Parlament.Altfel se cheama trafic de influienta,desconsiderarea celor care aspira catre functii inalte dar au pornit de jos si nu au pile si relatii nici tati ,frati,unchi in functii importante. Trimite fata in Parlament sa ii caute sot sau amant milionar ???Astea sunt princiipile care duc la prabusirea oricarui partid nu numai a psd!!Dancu are tupeul hotului a borfasului de rand.El nu doreste in Parlament oameni destepti ,pregatiti si cu personalitate ci din cei santajabili!!Care este diferenta dintre N Ceausescu si Dancu,Gliga???Cei care accep[ta sa voteze asemenea specimene isi asuma mari responsabilitati!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...