Recursul lui Mario Iorgulescu: Magistrații ÎCCJ se pronunță astăzi

Publicat: 23 mai 2024, 10:15, de Cristina Cohuț, în ACTUALITATE , ? cititori
Recursul lui Mario Iorgulescu: Magistrații ÎCCJ se pronunță astăzi

Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, șeful Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), așteaptă joi, 23 mai, soluționarea recursului său în casație de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). El a contestat o sentință de 13 ani și 8 luni de închisoare, pronunțată împotriva sa în octombrie 2023, legată de un accident mortal în care a fost implicat în timp ce conducea sub influența alcoolului și drogurilor.

Mario Iorgulescu nu își execută pedeapsa, susținând că suferă de afecțiuni psihice pe care și le tratează în Italia. Potrivit legii, există două posibilități pentru el:

  • În cazul respingerii recursului în casație de către ÎCCJ, pedeapsa de 13 ani și 8 luni rămâne valabilă pentru fiul lui Gino Iorgulescu.
  • Dacă instanța supremă admite recursul, Mario Iorgulescu poate fi achitat sau dosarul său poate fi trimis spre rejudecare.

La Termenul din 28 martie 2024, avocații lui Mario Iorgulescu au invocat mai multe presupuse nereguli, în speranța de a desființa decizia de condamnare a clientului lor, argumentând că „fapta nu este prevăzută de legea penală”.

La rândul său, procurorul de ședință a solicitat instanței să respingă recursul în casație depus de Mario Iorgulescu: „Sintagma «fapta neprevăzută de legea penală» vizează lipsa elementelor constitutive ale infracțiunii și lipsa reglementării acesteia. Deși apărarea susține că nu contestă realitatea de fapt, tot apărarea susține lipsa intenției. Inculpatul conducea cu 145 km/h atunci când a intrat în intersecție și avea 165 km/h atunci când a intrat pe contrasens. De nicăieri nu rezultă că autoturismul care a intrat la un moment dat de pe strada Neagoe pe strada Chitilei l-a incomodat în vreun fel pe inculpat. Schimbarea de încadrare juridică nu se poate realiza pe calea recursului în casație”, a declarat procurorul de ședință.

Recursul în casație al lui Mario Iorgulescu va fi judecat pe 23 mai 2024 de o echipă de magistrați condusă de Adriana Ispas, alături de Lia Savonea și Dan Andrei Enescu.