Referendumul de la Buzău a eșuat. Votul era pentru alipirea comunei Ţinteşti de municipiu. Nu a fost atinsă prezența de 30% în ambele localități

Referendumul privind alipirea comunei Ţinteşti la municipiul Buzău, organizat duminică, 26 septembrie, nu a fost validat. Prezenţa la urne nu a atins pragul de 30% în ambele localități. Au votat 10.68% dintre alegători în municipiul Buzău şi 43,03 % la Ţinteşti. Emil Boc anunța scrutinul ca un prim pas pentru schimbarea hărții României.

 Primarul din Buzău, Constantin Toma, şi-a exprimat convingerea că un vot pozitiv ar fi fost benefic pentru comunitatea pe care o conduce.

Dragi buzoieni, respect decizia dumneavoastră de a nu uni municipiul Buzău cu comuna Țintești! Dar, indiferent de acest rezultat, cred cu tărie că un vot pozitiv ar fi dat o șansă mult mai mare unui Buzău de top, în România”, a scris pe Facebook Constantin Toma.

Conform legii, referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Emil Boc, lege pentru unificare administrativă

 Emil Boc a propus o lege care să faciliteze unificarea administrativă a municipiilor cu unitățile administrativ-teritoriale limitrofe. Iar unirea Buzăului cu Țintești era dată exemplu.

Asociația Municipiilor din România (AMR) a cerut în iulie ajutor Guvernului și partidelor parlamentare, pentru susținerea proiectului de lege.

„Vrem să ne adresăm Guvernului și partidelor parlamentare, pentru a susține un proiect de lege în parlament pentru a facilita unificarea administrativ voluntară a municipiilor cu una sau mai multe UAT limitrofe. Până când se finalizează reforma administrativă a țării nu putem rămâne pe loc. (…)

 Acest proiect propune ca, în cazul unificării voluntare a unei UAT cu municipiul resedință de județ, în vederea realizării zonei metropolitan, să se acorde anumite facilități administrative.” Aceasta a declarat Boc, la vremea respectivă, dând exemplul referendumului de la Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...