Referendumul de la Buzău a eșuat. Votul era pentru alipirea comunei Ţinteşti de municipiu. Nu a fost atinsă prezența de 30% în ambele localități

Referendumul privind alipirea comunei Ţinteşti la municipiul Buzău, organizat duminică, 26 septembrie, nu a fost validat. Prezenţa la urne nu a atins pragul de 30% în ambele localități. Au votat 10.68% dintre alegători în municipiul Buzău şi 43,03 % la Ţinteşti. Emil Boc anunța scrutinul ca un prim pas pentru schimbarea hărții României.

 Primarul din Buzău, Constantin Toma, şi-a exprimat convingerea că un vot pozitiv ar fi fost benefic pentru comunitatea pe care o conduce.

Dragi buzoieni, respect decizia dumneavoastră de a nu uni municipiul Buzău cu comuna Țintești! Dar, indiferent de acest rezultat, cred cu tărie că un vot pozitiv ar fi dat o șansă mult mai mare unui Buzău de top, în România”, a scris pe Facebook Constantin Toma.

Conform legii, referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Emil Boc, lege pentru unificare administrativă

 Emil Boc a propus o lege care să faciliteze unificarea administrativă a municipiilor cu unitățile administrativ-teritoriale limitrofe. Iar unirea Buzăului cu Țintești era dată exemplu.

Asociația Municipiilor din România (AMR) a cerut în iulie ajutor Guvernului și partidelor parlamentare, pentru susținerea proiectului de lege.

„Vrem să ne adresăm Guvernului și partidelor parlamentare, pentru a susține un proiect de lege în parlament pentru a facilita unificarea administrativ voluntară a municipiilor cu una sau mai multe UAT limitrofe. Până când se finalizează reforma administrativă a țării nu putem rămâne pe loc. (…)

 Acest proiect propune ca, în cazul unificării voluntare a unei UAT cu municipiul resedință de județ, în vederea realizării zonei metropolitan, să se acorde anumite facilități administrative.” Aceasta a declarat Boc, la vremea respectivă, dând exemplul referendumului de la Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...