Reforma ”austerității” la Ministerul Economiei: apar 70 de posturi noi!

Austeritatea de care tot se vorbește în sferele înalte ale coaliției de guvernare nu vizează ministerele, iar o dovadă în acest sens îl reprezintă noul Minister al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, condus de Radu-Ștefan Oprea.

O Hotărâre a Guvernului publicată azi, 19 septembrie, în Monitorul Oficial, stipulează organizarea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului prin comasarea Ministerului Economiei și Ministerului Antreprenoriatului și Turismului din vremea guvernului Ciucă.

Analizând actul normativ proaspăt apărut și cele care prevedeau vechile instituții din vremea Cabinetului Ciucă, ne dăm seama că austeritatea nu e pentru ministere și pentru funcționarii din acestea. De ce spunem asta? Ministerul Economiei și Ministerul Antreprenoriatului și Turismului aveau în total 837 de posturi finanțate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor demnitarilor. Anul acesta, 250 de posturi au fost extrase de la fostul Minister al Antreprenoriatului și Turismului și mutate la o agenție nouă – Agenția Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior. Au rămas, astfel, 587 de posturi în cele două foste instituții.

Să citim acum ce scrie la articolul 8, alineatul (4) și HG publicată azi, despre funcționarea noului Minister al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: ”Numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al ministerului este de 657 de posturi finanțate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor demnitarilor. Din numărul maxim de posturi,
10 posturi sunt destinate pentru rețeaua de reprezentare externă”. Asta înseamnă că din fuziune au rezultat și 70 de posturi noi. Adevărată austeritate!

Singurele posturi care dispar din această fuziune sunt: unul de ministru, 4 de secretari de stat, unul de secretar general și doi de secretari general adjuncți. ”Ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului este ajutat în activitatea sa de 5 secretari de stat, precum și de secretarul general și 2 secretari generali adjuncți, numiți și eliberați din funcție prin decizie a prim-
ministrului”, se stipulează la articolul 8 din HG publicată azi în Monitorul Oficial.

Vechiul Minister al Economiei avea un ministru, patru secretari de stat, un secretar general și doi secretari generali adjuncți. La fostul Minister al Antreprenoriatului și Turismului era un ministru, cinci secretari de stat, un secretar general și doi secretari generali adjuncți.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole