Regele Abdullah și prințul Hamza au apărut împreună la centenarul Iordaniei

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei şi fostul prinţ moştenitor şi fratele său vitreg prinţul Hamza au apărut împreună duminică la o ceremonie pentru marcarea a 100 de ani de independenţă, pentru prima dată după o tentativă de revoltă care a zguduit regatul săptămâna trecută, relatează Reuters.

Suveranul haşemit, fratele său vitreg Hamza, prinţul moştenitor Hussein şi alţi membri ai familiei regale au depus coroane la memorialul soldatului necunoscut şi la mormintele regale din palatul Raghdan din Amman, conform imaginilor difuzate de mass-media de stat.

Cu o săptămână înainte de comemorarea centenarului, prinţul Hamza, strănepotul fondatorului monarhiei, fusese plasat în arest la domiciliu, acuzat că a fost implicat într-un „complot malefic” împotriva ţării sale, acuzaţii pe care el le respinge. Guvernul a spus că prinţul a intrat în contact cu persoane având legături cu părţi străine care încearcă să destabilizeze Iordania şi că este cercetat de ceva timp.

Hamza a promis loialitate faţă de regele Abdullah luni, după medierea familiei regale, la două zile după ce armata l-a avertizat cu privire la acţiuni care ar submina securitatea şi stabilitatea Iordaniei. Miercuri, regele a anunţat încheierea crizei fără precedent care a izbucnit în monarhia veche de secol, specificând că prinţul Hamza se află acasă, „sub protecţia sa”.

Se aştepta ca Hamza să-i succeadă lui Abdullah ca următor rege al Iordaniei, până când monarhul i-a retras titlul de prinţ moştenitor în 2004, în favoarea fiului său cel mare, Hussein.

Data de 11 aprilie marchează ziua în care în 1921 Abdullah I, care a devenit emir haşemit al Transjordaniei prin graţia britanicilor, a preluat frâiele puterii. Actualii conducători se laudă cu remarcabila longevitate a regatului într-o regiune atât de turbulentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...