Regele Charles, la Cotroceni. A început discursul în română și a citat din Eminescu

Regele Charles al III-lea a ajuns vineri în România. Aeronava cu care a venit monarhul a aterizat pe Aeroportul Băneasa. Regele a fost primit de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Primirea oficială a avut loc pe Platoul Marinescu. Regele a salutat garda în limba română.

Întotdeauna m-am simțit acasă în România, a transmis categoric regele Charles al III-lea, ajuns vineri în România.

„Nu pot să descrie plăcerea pe care o am să vizit România. Vă mulțumesc dvs. pentru cuvintele frumoase și generozitatea arătată. Cred că au trecut 25 de ani de la prima mea vizită în acastă țară remarcabilă. Când am venit am simțit o  legătură profundă cu țara. Regele României era vărul reglui Marii Britanii, iar Regina Maria era descendentă a familiei britanice. Tatăl meu a fost vărul Regelui Mihai. Întotdeauna m-am simțit acasă în România.

Am întâlnit români din toate domeniile. Am fost impresionat de reprezentanții tinerei generații, în toate domeniile. (…)

România și-a păstrat pădurile, peisajele rurale și modele de agricultură sustenabilă. În continuare aici sunt numeraose specii care au dispărut în Europa sau lume: cu atât mai prețioasă devine. Cu atât mai mult prețuiesc prietenii mei din România”, a spus regele Charles.

Ați dezvoltat o afecțiune aparte. ne onorează că prima vizită are loc în țara noastră. pentru români acesta este un mesaj extrem de important, ca legăturile rămân la fel de strânse după preluarea acestor responsabilități.

Localnicii povestesc cum frumusețea satelor a trecut granițele. Le-ați reamintit cât de importante tradițiile. Ați creat oportunități deosebite pentru dezvoltarea comunităților locale.

Ați facut din protejarea acosistemului și a protejării naturii o prioritate.

Admirația față de pisajele mioritce a alimentat o dorință de a proteja această frumusețe naturală.

Majestatea Voastră, mă bucur să evidențiez că 2023 este important., Celebrăm 20 de ani de la semnarea parteneriatului strategic. Dimensiunea militară și de securitate este cu atât mai relevantă în acest context politic actual.

Sunt bucuros să evidențiez și rolul comunității românești din marea Britanie, care numără 1,2 milioane de oameni.

Pentru a arăta cât de puternice sunt legăturile noastre, îmi vin în minte cuvintele unui sătean care v-a întâlnit.Nu a avut nevoie de nici o traduce, atât de puternice sunt acest legături.

Ne uităm cu speranță spre viitor”, a spus Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...