Regina Letizia a Spaniei luptă pentru o rată de supraviețuire în cancer de 70% până în 2030

Regina Letizia a Spaniei, care este președinta de onoare a Asociației spaniole de luptă contra cancerului (AECC) și a fundației științifice, este în prima linie a campaniei ”Todos contra el Cancer”, împreună cu ministrul spaniol al Sănătății, Carolina Darias.

Lupta contra cancerului este declarat ”Eveniment de interes public excepțional” (AEIP) de căre guvernul spaniol, ceea ce favorizează colaborarea între organizațiile publice și private pentru realizarea acestui amplu proiect. Inițiativă AECC vizează implicarea întregii societăți – companii, media, partide politice, administrații publice – astfel încât să se obțină o rată de supraviețuire în cancer de 70% până în 2030, scrie Paris Match.

În acest sens, regina Letizia a Spaniei s-a adresat reprezentanților partidelor, companiilor și societățiilor științifice pentru a furniza ”cu adevărat” mai multe mijloace în lupta contra cancerului, cerând în mod special angajarea sferelor publice și private în acest domeniu, transmite ”El Pais”.

Regina Letizia a Spaniei insistă pe dotarea spitalelor

Cotidianul spaniol mai semnalează că regina Letizia a reamintit că această boală reprezintă o prioritate cu adevărat foarte complexă și a subliniat importanța prevenției cancerului.

Prevenția privește decizii conștiente pe care le luăm zilnic și în stilul nostru de viață, bazându-ne pe cunoștințele pe care le avem. Prin urmare, cu cât cunoștințele despre sănătate vor fi mai bogate, cu atât deciziile pe care le vom lua vor fi mai bune, spune aceasta.

Regina Letizia, mamă prințeselor Leonor și Sofia, a insistat asupra necesității dotării cu mijloace suficiente  pentru prevenirea și îmbunătățirea îngrijirii pacienților în ansamblu și implementarea îngrijirile paliative într-o manieră cuprinzătoare și echitabilă.

Citește și Cancerul, a doua cauză de deces în România. Poate fi combătut prin prevenție, screening și depistare precoce

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cum vrea Olguța Vasilescu să găsească muncitori: Relocare, ca pe ...

Lipsa forței de muncă reprezintă o problemă cu care se confruntă de ani buni angajatorii din România. Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu,...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...