Regina Letizia a Spaniei luptă pentru o rată de supraviețuire în cancer de 70% până în 2030

Regina Letizia a Spaniei, care este președinta de onoare a Asociației spaniole de luptă contra cancerului (AECC) și a fundației științifice, este în prima linie a campaniei ”Todos contra el Cancer”, împreună cu ministrul spaniol al Sănătății, Carolina Darias.

Lupta contra cancerului este declarat ”Eveniment de interes public excepțional” (AEIP) de căre guvernul spaniol, ceea ce favorizează colaborarea între organizațiile publice și private pentru realizarea acestui amplu proiect. Inițiativă AECC vizează implicarea întregii societăți – companii, media, partide politice, administrații publice – astfel încât să se obțină o rată de supraviețuire în cancer de 70% până în 2030, scrie Paris Match.

În acest sens, regina Letizia a Spaniei s-a adresat reprezentanților partidelor, companiilor și societățiilor științifice pentru a furniza ”cu adevărat” mai multe mijloace în lupta contra cancerului, cerând în mod special angajarea sferelor publice și private în acest domeniu, transmite ”El Pais”.

Regina Letizia a Spaniei insistă pe dotarea spitalelor

Cotidianul spaniol mai semnalează că regina Letizia a reamintit că această boală reprezintă o prioritate cu adevărat foarte complexă și a subliniat importanța prevenției cancerului.

Prevenția privește decizii conștiente pe care le luăm zilnic și în stilul nostru de viață, bazându-ne pe cunoștințele pe care le avem. Prin urmare, cu cât cunoștințele despre sănătate vor fi mai bogate, cu atât deciziile pe care le vom lua vor fi mai bune, spune aceasta.

Regina Letizia, mamă prințeselor Leonor și Sofia, a insistat asupra necesității dotării cu mijloace suficiente  pentru prevenirea și îmbunătățirea îngrijirii pacienților în ansamblu și implementarea îngrijirile paliative într-o manieră cuprinzătoare și echitabilă.

Citește și Cancerul, a doua cauză de deces în România. Poate fi combătut prin prevenție, screening și depistare precoce

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...